Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Rozrząd 2.0 TS

Tipo14000
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czy to co napisze to normalne ale ... po zakupieniu wszystkich części do mojej Aliny , rozpoczęliśmy rozbieranie rozrządu i co się akazało , że alunia nie ma w środku paska balansowego ... o co kaman ? Czy 2.0 TS może wogóle pracować bez paska balansowego ?

Od siebie dodam , że sam zrobiłem alfą ok 15 tys km , a po zardzewiałej rolce widać ,że ładnych kilka lat już nie ma paska .

Czy może ktoś pomóc , nie wiem czy mam go teraz zakładać , czy wymieniac wariata i rolkę , trzeba brac pod uwage ,że wszystko tam nie chodzi już trochę ...

Od Siebie mogę dodać jedynie , że silnik zawsze chodził równo i cicho , nie było problemu z dynamiką itp .

EDIT :

Po konsultacji telefonicznej z mechanikiem pracującym w Fiat , usłyszałem , że pasek powinien poprawić mi kulturę pracy silnika , jeśli natomiast nie jestem pierwszym właścicielem pojazdu ( nie jestem ) i brakuje paska , to mam go nie zakładać , ponieważ , może to wywyłać kolejne wymiany itp , części i podzespołów które nie pracowały od kilku lat . Dodam , że mechanik o bardziej znajomy niż serwisant nastawiony na "zysk" ...

Dawid
    Ostatnio edytowane przez Tipo14000 ; 15-06-2009 o 10:50

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Gdzieś czytałem że swojego czasu kierowcy wyścigowi sciągali te paski bo miało to poprawić dynamikę silnika.

Tipo14000
    Gość

Domyślnie

Wiesz dynamika , dynamiką , na wyścigach nie jeżdże , ale już dowiedziałem się od kolegów którzy jeździli Tipo Sedicalvolve ,że też ściągali/nie zakładali tego paska . W sumie mam już to kupione i bym założył , ale nawet sam mechanik odradził bo jeden z wałków wyrównujących jest już jakiś nie taki - dokładnie nie przytoczę co powiedział bo się na tym nie znam :|

Od siebie dodam , że jako roczny użytkownik Alfy - NIEZŁA SZOPKA

Dawid

Tipo14000
    Gość

Domyślnie

Dzieki za linka , przestudiowałem już rano cały temat

Dawid