JTS to wtrysk bezpośredni,TS do kolektora to zasadnicza różnica.
JTS to wtrysk bezpośredni,TS do kolektora to zasadnicza różnica.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
A. Może się niejasno wyraziłem. Chodziło mi o to, że ponieważ autorka posta chciała ,,zwykły" (czytaj: niekłopotliwy, więc ani JTS, ani TS) silnik, to odniosłem się do swapa z JTS na Busso, bo z tych trzech to właśnie Busso jest najmniej problematyczny, prawda? W sumie ironię mogłeś sobie darować, nie uważam się bynajmniej za żadnego ,,speca ancymona od Alf", wiedzę mam niewielką, ale po prostu chciałem uświadomić założycielce tematu, że proste to nie będzie, choćby przez sam fakt, jak wspomniałeś, znalezienia mechanika chętnego podjąć się tej roboty. W sumie od tego jest forum, prawda? A zdanie
mogłoby sugerować, że taka podmiana to cyk: umówimy się po południu, machniemy swapa i załatwioneA może ktoś chce się zamienić na silnik?.
Peace.
Zenonzlasu przytyk o specu ancymonie od alf nie dotyczył ani Ciebie ani nikogo z naszych forumowych alfistów.
Sam również nie ogarniam wszystkiego w tej materii, a na takiego fachowca natknąłem się przed laty kupując kompletny zestaw naprawczy rozrządu do swojej alfy. Zasugerowałem się papierami od auta i emblematem na klapie 1,8, a gość zapewniał, ze to obskoczy 1,8 i 2,0. Jak zdjąłem pokrywę rozrządu, to się okazało, że mam 2,0 pod machą na 2 paskach zębatych. A komplet do 1,8 ma pasków zębatych raptem 1...
Po wychyleniu skrzynki red bulla to może w jedno popołudnie temat załatwisz w 2 osoby. Ja się na spokojnie szarpałem z tym swapem sam bez kanału, wyciągając silnik ze skrzynią dołem przy podniesieniu alfy mocno do góry za pysk bagatela 3 dni.
oooo widzę że się gorąco zrobiło jakoś
ale ostudzę może trochę emocję, skoro się nie da lub się da, ale ciężko, to bez sensu... zostanie jak jest, ewentualnie może tą pogonić, a jakiegoś diesla?, lubię turboklekoty
może ktoś chętny na zamianę???albo ma chęć na CzARnulkę???
![]()
Jts dobrym silnikiem jest i basta. Mnie Lesio przekonał.
Można zmienić na dowolny... ale razem z całym autem... a jeśli już koniecznie Alfa to z JTD
Podzielam zdanie JKM na temat większości wiec miło że zauważyłeś że mam inne zdanie niż większość.
- - - Updated - - -
To niestety nie było oczywiste dla kogoś kto czyta tak merytoryczny i rzeczowy wpis.
- - - Updated - - -
Po to jest forum.Od dyskusji. Ty zrobiłeś beznadziejny wpis ja to skomentowałem.
- - - Updated - - -
Gdybym wierzył we wypisywane opinie na temat AR to nigdy nie kupił bym auta tej marki.
- - - Updated - - -
Masz tu popis znawcy tematu![]()
- - - Updated - - -
Nikogo do niczego nie przekonuje.Ale dyskusja na tematy techniczne powinna być merytoryczna.Bo zaraz ktoś porówna JTS do parówki![]()
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.