-
Użytkownik
Alfista
Jeśli dobrze trafisz na dołek cenowy moze uda sie wyrwać Giulie Q w średnim stanie za 30k zł jako 10-15 letnie auto. Tak było z BMW serii 8 parę lat wstecz bez problemu do kupienia za okolice 30K zł. Dziś nierealne. To samo Mercedesy AMG trafiłeś w dołek mogłeś kupić za "gosze" w stanie do odratowania. Baaa jak zdałem kiedyś na prawko przeglądałem sobie portale z ogłoszeniami i widywałem Hondy NSX czy Lancie Delte Integrale poniżej 50K zł. Dziś bez stówy nie podchodź. Auto z czasem osiągają dołek bo ich koszty utrzymania nie są proporcjonalne do wartości i dopiero jak robi się ich mało i trafiają w ręce pasjonatów, którzy nie patrzą na koszty utrzymania ceny lecą znowu w górę.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Właśnie trzeba wyczuć kiedy jest najlepszy moment ( cena ) na kupno nie typowego auta. Na przykład takie "zwykłe" Clio teraz osiąga niesamowite ceny https://www.otomoto.pl/oferta/renaul...-ID6yKo8f.html Nawet nie wiem czy nowe tyle kosztowały.
-
Użytkownik
Znawca
-
Użytkownik
Fachowiec
Za okolice 30k myślę, że nigdy nie uda się sprawnej Giulii Q kupić. Wystarczy spojrzeć na ceny BMW M3. E36 nawet w czasach największego dołka nie dało się za tyle kupić w normalnym stanie, a teraz już tylko drożeje. 15-letnie E46 M3 też kompletnie inny przedział cenowy.
156 GTA jest trudno wyrwać w takiej kasie, a to przecież auto, które nic specjalnego sobą nie reprezentowało, nie oszukujmy się. Zwykle 156 z większym silnikiem i paroma bajerami. Cena nowej też nawet koło Giulii nie stała.
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 21-12-2017 o 12:58
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia