Skrzynie sã identyczne tak samo jak sprzęgło.
SS nie jest taki straszny jak go malują .
Ja bardzo miło wspominam SS
Skrzynie sã identyczne tak samo jak sprzęgło.
SS nie jest taki straszny jak go malują .
Ja bardzo miło wspominam SS
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
W przypadku częsci nr 2 to masz wyszczególnione do jakiej skrzyni pasuje. Akurat u Ciebie jest (przykładowo) skrzynia typu M10 i resztę masz przekreśloną (czyli nie były te wałki w tej skrzyni zasstosowane). W przypadku nr 3 masz wszystko przekreślone. Czyli albo nie produkują już albo ta część nie była przewidziana jako zamienna w skrzyni Twjego typu.
gallus37
Jak juz jade wyskakuje na luz. Nieraz przy dwójce jest tak jak napisałeś, ze omija ja przy wbijaniu i wrzuca trójkę. Ale przeważnie jak juz sie jedzie wyrzuca na luz
Ostatnio edytowane przez karolsgn ; 06-01-2018 o 16:42 Powód: Dopisanie użytkownika
W mechanicznej części Selespeed'a się za bardzo nie orientuję, więc to co poniżej dotyczy tylko sterownika:
Skoro w czasie jazdy, bez komendy zmiany biegu, wyskakuje na luz to oznacza, że sterownik wykrył jakiś błąd i się zabezpiecza w ten sposób przed uszkodzeniem, lub unieruchomieniem auta na biegu. Chyba w przypadku gdy sterownik zasili pompę, a ciśnienie nie wzrośnie to uznaje za awarię pompy i wrzuca luz, tak żeby się dało na lawetę wciągnąć. Ale takie zdarzenie na pewno będzie zapisane jako błąd w centralce Sele.
Podpinałeś się do kompa?