Witaj, poproś o żarówki o symbolu T5. Ja wymieniłem na zwykłe nie LED, zobaczymy ile wytrzymają.
Witaj, poproś o żarówki o symbolu T5. Ja wymieniłem na zwykłe nie LED, zobaczymy ile wytrzymają.
Dokładnie są to T5. Ja też wsadziłem zwykłe. Na aledrogo są po niecałe 2 zł za sztukę . Ledy też są we wszystkich kolorach tęczy. Dałbym Ci linka ale nie pozwala system bo mam zamało postówMusisz wymontować schowek . Makaroniarze śrubek nie żałowali do jego przykręcenia haha. Przy okazji jak schowek wymontowany to warto wymienić filtr pyłkowy. Ja tak zrobiłem.
![]()
Filtr wymieniłem bez wyciągania schowka poszło szybko 10 minut chyba mam wprawę po GP żony. Żarówki zamówione czekam i zobaczymy jak pójdzie z wymianą dzięki za namiar
No właśnie, czy demontaż schowka jest niezbędny?
Na YT jest filmik z wymiany tego podświetlenia w Grande Punto i gość wyciąga tylko radio. To wymagałoby zdecydowanie mniej kombinowania.
Można wymienić wyciągając albo radio, albo schowek - co kto woli. Ja wybrałem schowek bo nie mam "klucza" do radia. Fakt trochę śrub do odkręcenia, ale potem dostęp dobry. Przy okazji można wymienić filtr kabinowy.
Po zdemontowaniu schowka wszystko z tyłu panelu klimatronika ładnie widać i masz fajny dostęp. Cała operacja wymontowania i zamontowania schowka góra z 15-20 minut, łącznie z wymianą żaróweczek i filtra.
Ok. To dzięki za sugestie.Zaczyna się robić cieplej i można będzie coś na spokojnie pogrzebać.
Wysłane z mojego HUAWEI CAN-L11 przy użyciu Tapatalka
A takie pytanko jeszcze te zaróweczki są białe czy czerwone żeby nie zamówić źle i ile sztuk jest w podświetleniu nawiewu
Przeźroczysta bańka, dwie sztuki.