Auto na zimnym ma moc? Chodzi normalnie?
Auto na zimnym ma moc? Chodzi normalnie?
A co to za niskie ciśnienie ? . Ja w dwóch Niuniach miałem błąd pedału przyspieszenia .. w jednej była to po prostu kostka za schowkiem.. a wdrugiej od roku tego nie ruszambo nic się nie zmienia i nie dzieje..
Auto wogole nie ma spadku mocy. Zbiera sie nie przerywa. Problemem jest tylko gdy stoję głównie na wolnych gasnie i falowanie obrotów. Co do ciśnienia nie mam pojęcia pojawia się tylko wtedy gdy robię test na RPM na zapłonie w FES
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez 5t4w3k ; 15-03-2018 o 20:46
Nie ważne jaki cf. W każdym silniku sonda/sondy przed katem to sondy które regulują skład mieszanki.Nie powiesz chyba że skład mieszanki nie wpływa na pracę silnika na każdych obrotach.Jeśli Kolega ma niesprawną sondę może wymienić połowę silnika a i tak będzie pracował jak traktor.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
No ja rozumiem
Ale ja mialem.odlaczona sondę i jak chodził tak chodził. Wydaje mi się że chodzi w 95% równo. Reszta to LPG.
Zreszta nie o moją sondę chodzi.. tylko to Że chodzi mu źle. Spróbuj z tą sonda.. odłącz jeszcze podciśnienia i odmę zaślep to na kolektorze ( nie odstojnik) i zobacz wtedy. Jak nic nie da to wszystko to rozrząd jest źle i UJ![]()
Pytanie za 100 pkt - gdzie jest wtyczka od sondy przed katem?
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
W CF2 nie ma przypadkiem jednej sondy?
Pany aktualizacja tematu - alfa była u speca z TMIN ale gość stwierdził że to nie rozrząd. Alfa pracuje na wolnych obrotach praktycznie tylko na "przednich" cylindrach(bank od strony pasa przedniego). Można rozpiąć wszystkie trzy wtyczki od wtryskiwaczy z "tylnego" banku cylindrów i praca silnika się praktycznie nie zmienia. Co to może być? Zapłon cały nowy, kompresja na ciepłym w granicach 13.5 bara. Rozrząd podobno nie jest przyczyną. Auto ma moc(BMW E46 328 hamowane na 214km poległo na zamkniętym odcinku drogi) problemem są tylko te jeb... wolne obroty. Pomożecie? Przy przebiegu 257 tys mogły paść wszystkie trzy wtryski z tylnego banku?
Odgrzeję temat. Podłączyłem fesa, przejechałem się i wg tego co pokazuje to leży sonda lambda, zawsze 272 mV , dodatkowo na wolnych obrotach czas wtrysku 5-6 ms się waha. Może to być przyczyna tego telepanie na wolnych?