Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Czy macie w swoich alfach też takie listwy???

Gino
    Gość

Domyślnie

Takie listwy to jedynie dobra rzecz na parkingi właśnie jakiś sku... otrzaskał mi do podkładu drzwi dokładnie na środku nie mogę przeżyć tym bardziej, że sam bardzo uważam nie tylko ze względu na moje auto. A co do listew wizualnie to mi się nie podoba może jak by były w kolorze nadwozia?

darloss
    Gość

Angry

Cytat Napisał Gino Zobacz post
    Takie listwy to jedynie dobra rzecz na parkingi właśnie jakiś sku... otrzaskał mi do podkładu drzwi dokładnie na środku nie mogę przeżyć tym bardziej, że sam bardzo uważam nie tylko ze względu na moje auto. A co do listew wizualnie to mi się nie podoba może jak by były w kolorze nadwozia?
    Dokładnie tak jak piszesz, ja też uważam przy otwieraniu drzwi, ale co z tego jak podjedzie jakiś typ starym "golfem" i ma gdzieś że obije sobie i przy okazji mi lakier!!!
    A co do malowania tych listew pod kolor nadwozia, to wydaje mi się że to raczej nie jest dobry pomysł, bo były by wiecznie obdarte, np. przez tego "typa ze starego golfa" ;-)
    Ostatnio edytowane przez darloss ; 06-07-2009 o 10:16

Gino
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał darloss Zobacz post
    Dokładnie tak jak piszesz, ja też uważam przy otwieraniu drzwi, ale co z tego jak podjedzie jakiś typ starym "golfem" i ma gdzieś że obije sobie i przy okazji mi lakier!!!
    A co do malowania tych listew pod kolor nadwozia, to wydaje mi się że to raczej nie jest dobry pomysł, bo były by wiecznie obdarte, np. przez tego "typa ze starego golfa" ;-)
    Masz rację więc albo otrzaskane listwy albo drzwi?Hmm...A naprawdę tylko wystarczy być ostrożnym na parkingu no cóż ludzie nie szanują cudzego albo zazdroszczą

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=darloss;196504]Właśnie zastanawiało mnie to że pasują idealne, ale i tak je usunę bo faktyczni na parkingach może i "trochę" pomagają, ale bardziej szpecą... A ten klej czym usunąłeś???

taki klej najlepiej zmyc zmywaczem samochodowym do silikonu tluszczu itd w kazdym sklepie z lakierami samochodowymi jest dostepny i bezpieczny dla lakieru

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

klej można próbować usunąć za pomocą WD40 - psikamy na klej, odczekujemy trochę i potem ścieramy miękką szmatką. Ja używam do tego starej (ale wypranej ) skarpety frotte

a co do obijania drzwi... to jakaś plaga szczególnie jak stanie koło Ciebie ktoś służbowym autem... Listwa może chronić najwyżej przed obiciem przednimi drzwiami, tylne mają taki profil, że zawsze trafi w karoserię auta obok... Czytałem gdzieś, że są specjalne folie d klejania karoserii? Ciekawe jak to wygląda?

U mnie pod blokiem parkują dwie sąsiadki, każda podjeżdza z lewej strony na centymetry, a z prawej zostaje np 1,5 metra luzu do kolejnego auta, obie są chude ,ale nie wiem jak wysiadają?? chyba przez szyberdach
    Ostatnio edytowane przez Jimmy ; 08-07-2009 o 08:45

groszek
    Gość

Domyślnie

albo żeby se pifko postawić i oprzec sie na wiesniackim discu, nie...

---------- Post dodany o godzinie 13:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:05 ----------

ups ...sory za wpis, nie tu się wbiłem gdzie trzeba było

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał darloss Zobacz post
    Właśnie zastanawiało mnie to że pasują idealne, ale i tak je usunę bo faktyczni na parkingach może i "trochę" pomagają, ale bardziej szpecą... A ten klej czym usunąłeś???

A tak po za tematem Paweł to Twój sklep???->www.imarket24.com czy tylko go polecasz???
    Listwy najlepiej usuń przy pomocy grubej syntetycznej nici lub żyłki przeciągając od góry do dołu itd. Natomiast klei zetrzesz takim środkiem, jak do usuwani smoły z lakieru. Środki takie zawierają substancje zapobiegające matowieniu w miejscu ich użycia. Potem najlepiej jednak przetrzeć cały bok woskiem, żeby różnicy w połysku nie było.