Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Alarm czy tez nie?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Ja też proszę o pomoc, u mnie jest alarm są dwa piloty, uzbraja się i wyłącza pilotem ale nie wydaje żadnych dźwięków i jak otworzę drzwi to kierunki mrugają ale kompletna cisza, być może że niema syreny bo nigdzie pod maską nie mogę jej znaleźć gdzie powinna być w alfie 156 z 2000 r.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    156 1,9 M-jet 150KM 2005r

Domyślnie

W oryginalnym alarmie syrenę masz razem z centralną przy lewym nadkolu.

Ale jeśli przy otwieraniu drzwi włączają się awaryjne to masz nieoryginalny alarm. Musisz znaleźć centralkę i sprawdzić gdzie biegną kable.

Ktopor
    Gość

Domyślnie Nie

Cytat Napisał ursusc360 Zobacz post
    Czy do takiego alarmu wystarczy dokupic sterowanie na pilota?
    Kazdy system alarmowy ma własne piloty.
    Nie ma czegos takiego hjak sterowanie na pilota tak czasami nazywa sie układy do sterowania zamka centralnego ale one nie moga sterować alarmem.

Dodam jeszcze ze do alarmu mozna dokupic i doprogramowac piloty tylko wtedy gdy znamy jego nazwę.

kojut
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RafcioL27 Zobacz post
    Ja też proszę o pomoc, u mnie jest alarm są dwa piloty, uzbraja się i wyłącza pilotem ale nie wydaje żadnych dźwięków i jak otworzę drzwi to kierunki mrugają ale kompletna cisza, być może że niema syreny bo nigdzie pod maską nie mogę jej znaleźć gdzie powinna być w alfie 156 z 2000 r.
    A ile masz przycisków na pilocie? U mnie są dwa, pierwszy do zamykania/otwierania auta a drugi do uzbrajania alarmu. Sekwencja wygląda tak: najpierw muszę zamknąć c.z. a potem włączyć alarm. Alarm był montowany w serwisie AR po zakupie auta.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Question

Cytat Napisał kojut Zobacz post
    A ile masz przycisków na pilocie? U mnie są dwa, pierwszy do zamykania/otwierania auta a drugi do uzbrajania alarmu. Sekwencja wygląda tak: najpierw muszę zamknąć c.z. a potem włączyć alarm. Alarm był montowany w serwisie AR po zakupie auta.
    U mnie też są dwa, na pilocie pisze że nazwa alarmu to CHITACH lub coś takiego żółtym uzbrajamy a niebieskim wyłączamy, też pierwsze muszę zamknąć centralny i dopiero włączyć alarm, ale jak wyłączam alarm to centralny też się otwiera, ale nigdzie nie mogę znaleźć w nim syreny pewnie jest odcięta, a gdybym podłączył pożyczoną od kumpla syrenę (tylko jeszcze nie wiem gdzie) czy alarm by działał, dodam jeszcze że nie mam też kluczyka do centralki żeby go wyłączyć w razie czego,

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

syreny często są przy kielichach z przodu samochodu, może go po prostu nie zauważyłeś? czarna puszcza i może mieć zamek na kluczyk (malutki)
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

kojut
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RafcioL27 Zobacz post
    U mnie też są dwa, na pilocie pisze że nazwa alarmu to CHITACH lub coś takiego żółtym uzbrajamy a niebieskim wyłączamy, też pierwsze muszę zamknąć centralny i dopiero włączyć alarm, ale jak wyłączam alarm to centralny też się otwiera, ale nigdzie nie mogę znaleźć w nim syreny pewnie jest odcięta, a gdybym podłączył pożyczoną od kumpla syrenę (tylko jeszcze nie wiem gdzie) czy alarm by działał, dodam jeszcze że nie mam też kluczyka do centralki żeby go wyłączyć w razie czego,
    Jak auto się otwiera po uzbrojeniu alarmu to jakiś czujnik masz walnięty. Sprawdź wszystkie drzwi, klapę bagażnika, pokrywę silnika. Syrena też może być problemem. Najlepiej będzie jak znajdziesz centralkę i prześledzisz kable, które wychodzą z niej do komory silnika.