Cytat Napisał tygrysek Zobacz post
Witam
Przylacze sie do tematu aby nie zakladac nowego,otoz od jakiegos czasu nie dzialaja mi przednie szyby(tylnie sa ok)czy ktos wie gdzioe jest jakis modul sterujacy nimi lub jakies przekazniki??

Tymi szybami steruje zintegrowana centralka servizi znajdująca się nad nogami pasażera z przodu, jeśli po przekręceniu kluczyka na zapłon podświetlają ci sie przyciski od szyb to one są na 99% dobre. Mam ten sam problem:/

---------- Post dodany o godzinie 20:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:43 ----------

Cytat Napisał jupol1 Zobacz post
przełącznik możne być w dwóch pozycjach(włączony/ wyłączony) steruje on przekaźnikiem którego niestety niczego nie da się "nauczyć" żeby działał tak jak ten w drzwiach kierowcy trzeba go wymienić na taki który ma taki sam sposób działania (charakterystykę)
teoretycznie sprawa prosta i do zrobienia (trzeba zlokalizowac te przekazniki i je wymienić
swoja droga ja mam domykanie szyb w alarmie "meta system" który był montowany fabrycznie w Italii
Wymiana tego przekażnika nic nie da jest tam pare przekażników od szyb, centralnego zamka itp wszystkie są identyczne, a wymiana raczej nie wchodzi w role, bo jest dość wrażliwy układ