Witam, pewnie ktoś mnie zaraz ochrzani ze nie używam opcji szukaj itd... ale i tak się spytam i podłącze pod temat bo nie mam za dużo czasu na doszukiwanie się informacji, z góry przepraszam.
Sytuacja wygląda tak: kupiłem alfe 156 rocznik 2000 posiadam do niej 2 kluczyki oryginalne alfoskie z pilotem do klapy i drzwi, musze je jednak otwierac normalnie wkladajac do zamka kluczyk, wtedy otwieraja sie normalnie wszystkie 4drzwi gdy naciskam pilota miga mi tylko czerwona lampka i nic pozatym sie nie dzieje, mówiąc krótko nie działa pilot. Pozatym obydowma kluczykami moge odpalić silnik, dodam też że nie posiadam jakichkolwiek papierów do tej alfy tzn kart ani tym podobnych rzeczy.
Co najlepiej zrobić i jaki będzie tego koszt ?? Dziekuje bardzo za wszelkie informacje.
Też miałem problem z kluczykiem, który mi się rozleciał. Najprostszym sposobem, poszedłem do zakładu gdzie dorabiają klucze, facet wyciął na podstawie mojego i przełożył immobilizer. Kluczyk śmiga jak nowy tyle, że jest niebieski
Koszt całego zabiegu - 80 zł.
Mój brat dorabiał sobie kluczyk do renówki, tam też jest jakaś elektronika w kluczyku. Poszedł do zakładu ślusarskiego i facet jakoś mu dorobił kluczyk (pewnie przełożył wnętrze) koszt 120zł więc myślę że do alfy też da rade tak samo zrobić.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
no tylko ze wiekszosc aut opel itd ma przycisk na srodku kluczyka wiec nie ma problemu zeby wsadzic w inna obudowe
ale niestety alfa ma u gory kluczyka i nie tak latwo wsadzic srodek w jakas uniwersalna obudowe
chyba ze te nowsze bo one juz sa normalne ze na srodku
w sumie ktos kto by wyprodukowal surowy kluczyk podobny do tego czerwonego z alfy ladna kase by mial![]()
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Chciałem troszkę odświeżyć:
Czy mając ten czerwony kluczyk można kupić używany nowszy (scyzoryk) i wkładki + stacyjka i zrobić taki szacher-macher z immo jak pisane było wcześniej w ASO?
To są inne systemy kodowania, więc raczej nie możliwe
szkodadzięki za odp
![]()
mi pękłą ta obudowa od kluczyka czerwonego co jest na stałe z całym kluczem( gdzei mozna owy dostać hm albo kupic jakis sam kluczyk i jakos przełożyć metal ten i imo... czy to raczej nie osiągalne?