klekocze cały czas ale dużo ciszej... Ale ten jest za GŁOŚNY!!
Czekal89 robiłeś już coś z nim??? od nas z forum ktoś sprzedawał za 280zł Wariator. Kupiłem go i zrobiłem 2tyś i jak na razie ok.
klekocze cały czas ale dużo ciszej... Ale ten jest za GŁOŚNY!!
Czekal89 robiłeś już coś z nim??? od nas z forum ktoś sprzedawał za 280zł Wariator. Kupiłem go i zrobiłem 2tyś i jak na razie ok.
Jeszcze nic nie robiłem pod koniec miesiąca mam termin u mechanika, na allegro nowy wariat 355, czy coś jeszcze trzeba wymienić przy wymianie wariatora ? rozrząd był wymieniany nie dawno
a ciśnienie oleju jest ok?? panewki też?
Nie wydaje wam się dziwne to że po wejściu na obroty klekotanie nie ustaje? Nie miałem takiego przypadku ale obstawiałbym bardziej na wałek rozrządu choć wiadomo że jest to tylko gdybanie i wszystko wyjdzie po rozebraniu silnika...
Fiat 126p --> Alfa Romeo 145 QV Nero --> Opel Vectra C GTS + Alfa Romeo 145 QV Rosso
to teraz nie wiem co mam zrobić czy inwestować w wariator? a jeśli okarzę się że to nie to ? ........
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Alternatywą na wymianę wariata, jest wymiana sprężynki oraz podkładki - zestaw naprawczy dostępny w ASO za ca. 15 zł. Ja u siebie wymieniłem i klekotanie ustało. Przejechałem dopiero około 1500 km, a więc nie czas chwalić dnia... Dodatkową zaletą wymiany samego zestawu, jest to, że nie trzeba wyciągać wałka rozrządu, a co za tym idzie, nie są konieczne blokady.
Dla mnie to też jest modelowy przykład padniętego wariatora.
To nie jest alternatywa tylko oszukiwanie samego siebie. Zestaw naprawczy nie istnieje to jest tylko zestaw wygłuszający. Wymień wariata + rozrząd i będzie dobrze, dziwi mnie to że niedawno rozrząd robiłeś a o wariatorze zapomniałeś.
Typowy przykład zepsutego wariata, wcześniej klekotał przez chwilę, teraz już cały czas (zęby zgubił). Jak robiłeś kompletny rozrząd zostaw rolki i napinacze ale pasek nówka.
2 razy jednej gumy na wał lepiej nie zakładać.