Strona 2 z 26 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 253

Temat: Moja przygoda z SuperAlfa.pl

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa GT CZARNA :-)

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    i t
    sam co prawda nigdy u nich auta nie kupiłem ale serwisowałem z przyjemnością , znam za to wiele osób które kupiły od nich AR lub Lancie i nie chcą kupować gdzie indziej - nie wynika to z tego że sprzedają cuda w stanie jak z fabryki tylko z tego jak traktują klientów - wg mnie atmosfera tam panująca jest domowa
    ja tez bardzo chwale sobie obsluge i atmosfere w Lancia Team, bylem u nich jak narazie tylko raz z moja bella, zaraz po tym jak ja sprowadzilem z Niemic, panowie znaja sie na rzeczy i nawet targowac sie z nimi mozna odnosnie ceny za usluge :-)
    i do tego jak ktos chce sobie umilic czas czekajac na auto to moze sobie grila odpalic i kielbaske ugrilowac :-)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    i tu jednak widzę przewagę chłopaków z lanciatem / alfateam - nic do ukrycia , miernik lakieru do dyspozycji klienta , brak narzekania na chęć oględzin w ASO , pisemna gwarancja na rozrząd itd itd

dodatkowo na ich korzyśc wg mnie działa fakt iż prowadzą własny serwis i sklep z częściami

sam co prawda nigdy u nich auta nie kupiłem ale serwisowałem z przyjemnością , znam za to wiele osób które kupiły od nich AR lub Lancie i nie chcą kupować gdzie indziej - nie wynika to z tego że sprzedają cuda w stanie jak z fabryki tylko z tego jak traktują klientów - wg mnie atmosfera tam panująca jest domowa
    Byłem, kupiłem, jeżdżę do tej pory. Polecam LanciaTeam.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

To ja miałem podobną sytuację tyle że z Grand komisem w Zamościu. Pojechaliśmy do Zamościa bo było kilka ofert sprzedaży jak na jedno miasto. Spodobały mi się dwie Alfy. Jedna z 2002r, widać że była zadbana ale stała dość długo w komisie, druga świeżo sprowadzona, z 2003r tyle że z bodykitem i spojlerem który mi nie pasował za bardzo. Po obejrzeniu wszystkich alf doszliśmy do wniosku że jednak ta z 2003r jest w miarę dobrym stanie, do bodykitu się przyzwyczaję itp. Tata zadzwonił do właściciela komisu w poniedziałek i ustalił cenę na 18300 (wyceniona była 19900). We wtorek nie mogliśmy pojechać, pojechaliśmy w środę. Właściciel komisu powiedział że nie zarezerwuje nam alfy na cały dzień, jedynie na 3h na czas przejazdu. Więc myślałem że skoro tak powiedział to alfa będzie na nas czekała ( z Puław do Zamościa jest koło 140km). W drodze (jakieś 40km od Zamościa) właściciel zadzwonił i powiedział że cofa rezerwację bo właśnie sprzedał alfę. Jak przyjechaliśmy to opowiedział tylko ładną bajkę że się pomylił bo facet który przyjechał był bardzo podobny do mnie. Na pocieszenie oddał tylko 100 za paliwo. Alfa dalej stała w komisie w tym miejscu co oglądaliśmy wcześniej. Jedynie co to po dłuższych oględzinach okazało się że była racze cała malowana, bodykit się odklejał więc i tak pewnie bym jej nie kupił.
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Pablo krótkie pytanie które pewnie zainteresuje potencjalnych kupców..
    Skoro wiele ich do ciebie trafia - na dodatek piszesz po zakupie, a piszesz że ich stan mechaniczny jest ok, to z czym tak wiele ich do ciebie trafia?

no i superalfa twierdzi że nie wymagają wkładu, więc nie rozumiem

Przeważnie przeglądy po zakupie. Mechanicznie naprawdę te auta są ok. Często mają świeżo wymienione wahacze, hamulce, itp.
    Ja przeważnie wymieniam oleje i filtry.
    Osobiście nie znam właścicieli, ale w mojej okolicy jest kilka samochodów u nich kupionych i słyszałem tylko od właścicieli co i jak.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

adasco
    Gość

Domyślnie

Nie podoba mi się nachalna reklama LT...

Napisał adasco Zobacz post
    Prawda jest taka, ze w naszym kraju KAZDY kto handluje autami robi klienta w balona na setki roznych sposobow. A jesli ktos mi zaraz napisze, ze jest inaczej, to znaczy, ze zyje w niewiedzy.
    Jestem pewien, ze teraz kupuja auto tez zostane zrobiony w wala - pytanie tylko gdzie. Wazne jest jedno - urwac handlarzowi jak najwiecej mozliwosci, by nas oszukal.
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 20-08-2009 o 22:42

obserwator737
    Gość

Domyślnie

hahaha ale po diabła mi Thesis ?? bezinteresownie ?? bez jaj , dwie dychy za każdy post , dorabiam na paliwo bo z emerytury ciężko a z nudów lubię sobie pojeździć

odczucia możesz mieć jakie chcesz , inni mają swoje i już

powtórzę - sprzedaż aut używanych to nie jest miłe zajęcie bo ideałów nie ma - każdy się kiedyś popsuje - istotne jest jak się traktuje klienta jak już usterka nastąpi

nie serwisujesz aut w LT , nie kupiłeś tam auta - poszukaj na forach jak są traktowani w LT ludzie którym coś się popsuło po zakupie...

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    Prawda jest takza, ze w naszym kraju KAZDY kto handluje autami robi klienta w balona na setki roznych sposobow. A jesli ktos mi zaraz napisze, ze jest inaczej, to znaczy, ze zyje w niewiedzy.
    Jestem pewien, ze teraz kupuja auto tez zostane zrobiony w wala - pytanie tylko gdzie. Wazne jest jedno - urwac handlarzowi jak najwiecej mozliwosci, by nas oszukal.
    znowu obrażasz uczciwych ludzi... nie masz jakichkolwiek podstaw do tego aby twierdzić że każdy handlujący używanymi autami (a więc i LanciaTeam) oszukuje ludzi

zrobiony w wała ?? nikt nie zmusza do zakupów u handlarzy , kup sobie auto od właściciela prywatnego który o nie dbał ...frustracja poprzednimi zakupami - pech albo brak wiedzy i tyle

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Angry

Idealny stan, nic nie stuka, jak nowy - typowe teksty handlarza. Są to oczywiste bzdury, bo jak można pisac że auto które ma blisko 100 tys. przejechane jest jak nowe.
    Niestety w Polsce mamy takich sprzedawców aut a nie innych, nie można im ufac. Pozostaje dokładne sprawdzenie auta przed kupnem.
    Co do tej konkretnej sytuacji, to gośc z komisu zachował się conajmniej nieelegancko wycofując się ze sprzedaży auta po tym jak wziął zaliczke.
    Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach upragnionej alfy.

adasco
    Gość

Domyślnie

Ja patologicznie nie ufam handlarzom.... chyba, ze trafie jak Majka
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 20-08-2009 o 22:41

obserwator737
    Gość

Domyślnie

nie musisz ufać , sprawdzanie na wszelkie sposoby - prawo nabywcy
    nadal nie oznacza to że każdy handlarz oszukuje - niektórzy dbają o swoją renomę i dokładają wszelkich starań

superalfa - sam sobie odpowiedziałeś , trudno żebym wypowiadał się o firmie z którą nigdy nie miałem kontaktu LT to koledzy - tyle że wydając swoje $$$ serwisując auto nie kieruję się przy wyborze tym czy ktoś jest moim kolegą - są ważniejsze kryteria

co do GT - jakbyś był uprzejmy rozwinąć bo nie bardzo wiem co napisać

adasco
    Gość

Domyślnie

Zawsze trzeba się przejechać...
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 20-08-2009 o 22:41