Kurcze wyrazny deficyt 18x9
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Kurcze wyrazny deficyt 18x9
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Bo 255/40R18 to takie nietypy... raczej na 19" się przechodzi.
- - - Updated - - -
No więc Ci powiem, że ja będę to robił na wiosnę u siebie.
Zakochałem się w tych kołach na Giulii.
Do tej pory spotkałem takie dwie - w Niemczech "zwykła" i w Szwajcarii Q i z jej właścicielem udało mi się pogadać.
Mam spore obawy o to czy nie wyjdą za bardzo na zewnątrz i czy ocierać nie będą, ale on twierdzi, że nie, a jeszcze auto obniżył.
Także..ja zaryzykujęMożesz poczekać na mój eksperyment, to będzie pewność.
Same felgi ok 5200 zł.
Natomiast z oponami i czujnikami w granicach 8500 zł (nie wiem jak długo, bo teraz jest jakaś powalająca cena na tyły).
ja mam na zimę PSW Dubai polerowane (obrazek 5 te środkowe), nic się nie dzieje ( druga zima). za to w 159 ori felgi 17" (tzw policyjne), które powinny być tip top (a to model cały malowany) to tam w mojej drugiej 159 były pęcherze i farba odchodziła całymi płatami z tyłu ramion (pomalowałem i było git). To samo u kumpla, choć takie felgi też miałem w pierwszej 159 i tam się z nimi nic nie działo. Tak więc nie ma reguły.
PSW to opcja dość tania, felga niby włoska, ale robiona w chinach. nie mam zastrzeżeń do materiału, wykonania, nic się nie krzywi itp. po dotychczasowym doświadczeniu z nimi naprawdę polecam.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Wczoraj zagłębiłem się z tematem produkcji WSP.
Nie wiem czy i co produkuję we Włoszech, ale większość produkują w kilku krajach, w fabrykach tego koncernu http://www.yhigroup.com/our-business...ring-business/.
Nie uważam tego za wadę, ponieważ z tych samych fabryk pochodzą felgi (nie wszystkie oczywiście) takich firm jak OZ, Enkei, Sparco, Breyton itd. (zaobserwowałem to już wcześniej oglądając fabryczne naklejki na felgach które zamawiałem). Powiem więcej - na 90% obstawiam, że felgi ORYGINALNE Q na których jeżdżę też robili oni, bo mają wybite "made in Taiwan"
Generalnie to duży koncern, z zaawansowaną technologią i produkcją na poziomie 4 mln szt./rok... kto wie jacy producenci jeszcze się u nich posiłkują.
Ostatnio edytowane przez Kolpak ; 27-01-2020 o 10:11
Czy felgi Q nie mają jednak Thailand? Przynajmniej takie napisy mam na swoich ori 19" a'la Q i też widziałem na innych rozmiarach z Giulii. W każdym razie, tak, felgi AR dziś robi w Azji widać. Ważne żeby nadzór nad produkcją, jakość materiałów itp były na odpowiednim poziomie, miejsce gdzie sie robi nie ma znaczenia (przykład iPhony są robione w Chinach)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Moje felgi WSP są Made in Malaysia - 20' koniczyny. Takie same jak oryginały. Kupione od polskiego dystrybutora readyauto. Mogę gościa polecić z czystym sumieniem. Wszystko super zapakowane, każda felga w w siateczce - kondonie i solidnym pudle. Przesyłka przyszła z Włoch od WSP na małej palecie.
Trochę ryzykujesz, bo w tym wypadku powinieneś odwrotnie.
Oryginały masz polerowane, więc jest duża szansa, że zimą Ci się zniszczą. Za to WSP mają zwykły lakier, więc jak najbardziej na zimę się nadają.
No chyba, że auto masz na 3 lata, to można to olać
- - - Updated - - -
To już teraz nie wiem..bardzo możliwe, że masz rację, bo pewien jestem tylko co do pierwszej litery![]()