Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: Bi-ksenony

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TB Sport + LPG Tartarini EVO 01

Domyślnie

Weź sobie przeczytaj instrukcję obsługi.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

[MENTION=80414]XJ6[/MENTION], od już lat, Ty cały czas z tą GIuliettą wyjeżdżasz tu na forum Giulia/Stelvio, porównujesz, odnosisz się - tak jakby to byłą jakaś referencja czegokolwiek - może dla Ciebie. dla mnie przyzwoity kompakt trochę po taniości i w ogóle z tym przedsionkiem premium do jakiego AR stara sie pukać z nowymi modelami nie ma nic wspólnego i średnio cokolwiek wnosi do dyskusji najczęścię. bez obrazy, wiem, Twoja alfa zakochany itp itd, fajnie, ale OT.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Auto

Domyślnie

Ok. Nie obrażam się, postaram się nie nadużywać gościnności w waszych wątkach.

Auto

Domyślnie

nie chodzi o nadużywanie, czytaj, wypowiadaj się, nie muszą tu pisać właściciele Giulii/Stelvio, ale wierz mi, GIulia/Stelvio a Giulietta to są auta z innej ligii, ni ma tu co porównywać (tym bardziej w dół). a wiem bo mam Giuliettę (i ją lubię) ale to kompakt z innymi technologiami - takie lepsze i ładniejsze Bravo (też dobry samochód, ale zwykły) i tyle. giulia i Stelvio ma rozwiązania które są o dwie klasy wyżej od Giulietty, dlatego nie odnośmy się do niej bo to żadna referencja.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Auto

Domyślnie

Nie kwestionuje.

Użytkownik Świeżak Avatar shpuncik
    Auto
    145 Boxer; 145 JTD Edizione Sportiva

Domyślnie

Cytat Napisał Kubster Zobacz post
    ...A propos też masz taki słyszalny stuk otwierających się przesłon?
    Tak, na Giulia przesłona stuka i dość głośno - mozhno to czucz az przezh karoseria.
    Włoski design

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Przasnysz
    Auto
    Giulietta 1.4 TB 120 Distinctive 2015 Fiat Punto Evo 1.4 77 2010

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    nie chodzi o nadużywanie, czytaj, wypowiadaj się, nie muszą tu pisać właściciele Giulii/Stelvio, ale wierz mi, GIulia/Stelvio a Giulietta to są auta z innej ligii, ni ma tu co porównywać (tym bardziej w dół). a wiem bo mam Giuliettę (i ją lubię) ale to kompakt z innymi technologiami - takie lepsze i ładniejsze Bravo (też dobry samochód, ale zwykły) i tyle. giulia i Stelvio ma rozwiązania które są o dwie klasy wyżej od Giulietty, dlatego nie odnośmy się do niej bo to żadna referencja.
    Z ciekawości chciałem zapytać, bo nie wiem czy mogę, jakież to różnice technologiczne z innej ligi ma Giulia w porównaniu do Giulietty? Chodzi mi o bixenony, bo o tym temat. Pytam całkiem poważnie, bez żadnej szydery, bo interesuje mnie to.

Auto

Domyślnie

jeśli chodzi o światła przednie to niewielkie, ale jednak w GIulietcie długie mają swoją osobną żarówkę w reflektorze, podczas gdy Giulia ma tylko xenona (bi). chodziło mi o to że od dawna obserwuję, że w wielu tematach o Giulii, kolega XJ6 wyskakuje z wpisami o Giulietcie tak jakby to miał być jakis poziom odniesienia dla kogokolwiek, często coś pisząc nawet nie zaznacza że pisze o Giulietcie co może wprowadzać w błąd tych co nie kojażą że on tylko o Giulietcie, lub jak w poście #6 nie sprawdza (np na allegro zobaczyć jak wygląda lampa z Giulii) tylko prawie twierdzi/zakłada że jest w Giulii jest osobna żarówka (no bo przecież jak może być inaczej niż w jego Giulietcie). To samo w wątku o Android Auto, my tu o konkretnych sprawach w radiu Giulii/Stelvio czy danym firmwarze a tu w kółko wpisy o jego Alpinie w Giulietcie (często bez podania ze nie pisze o naszych radiach). Co do reszty auta, to już w ogóle nie ma co dyskutować Giulia nie ma chyba jednej części z Giulietty (no dobra, może jakaś śrubka się znajdzie i zaciski będą podobne jak w wersjach z Brembo) i technologicznie to inna liga (RWD/Q4, inne silniki, cała elektronika inna, wszędobylskie alu itp).

Nie mam nic do XJ6, ale po prostu czasem jego odniesienia do GIulietty czy założenia że jest tak samo, wprowadzają chaos w wątkach, więc powyższymi postami starałem się tylko mu przekazać, żeby tak nie porównywał wiecznie do tej Giulietty bo to inny samochód i albo niewiele wnosi to do dyskusji a często jeszcze wprowadza w błąd.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 27-02-2020 o 11:08

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Ja mogę tu XJ6 usprawiedliwić o ile widział tylko takie lampy w Giulii:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2b6ee4d04356b43180eae8b5598b.jpg
Wyświetleń:	31
Rozmiar:	227.8 KB
ID:	266500

- - - Updated - - -

Cytat Napisał mirekmiras Zobacz post
    Z ciekawości chciałem zapytać, bo nie wiem czy mogę, jakież to różnice technologiczne z innej ligi ma Giulia w porównaniu do Giulietty? Chodzi mi o bixenony, bo o tym temat. Pytam całkiem poważnie, bez żadnej szydery, bo interesuje mnie to.
    Giulia nie ma zwykłego odbłyśnika w przypadku lampy soczewkowej a Giulietta ma. A tak to tu akurat większych zmian technologicznych nie ma.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

co ty piszesz? jak myślisz co jest z tyłu za soczewką niezależnie od tego czy źródłem światła jest halogen czy xenon?
    Różnica miedzy lampą w Giulii/stelvio xenonową a Giulietcie jest taka że dodatkowo w Giulietcie oprócz xenonu przy otwartej przysłonie (światło drogowe) świeci dodatkowo żarówka halogenowa na osobnym odbłyśniku - czyli masz bixenon wspomagany halogenem. w Giulii/Stelvio masz tylko bixenon.
    Ostatnio edytowane przez Dareek ; 27-02-2020 o 14:12