Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Wlew paliwa na kluczyk?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotraskvw
    Auto
    147 1.6 TS 105KM + była 159 2.0 JTDm 170KM, jest rodzinny autobus

Domyślnie

Cytat Napisał KORNI Zobacz post
    to w takim razie nic nie ruszam.
    Ja bym sprawdził gdzie to jest schowane, bo jest to tylko urządzenie z przekaźnikami (a te lubią czasem paść) i możesz mieć unieruchomione auto, albo zdechnie pilot.

W przypadku gdy wiesz gdzie, to jest schowane robisz zworę na konkretnych pinach od wtyczki i jedziesz spokojnie dalej

W necie bez problemu znajdziesz jak wygląda centralka, jest mniej więcej wielkości dwóch zapalniczek zippo położonych jedna na drugiej.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Nie chce mi się wierzyć, że salon wypuścił 9 z takim niestandardowym rozwiązaniem pod "przykrywką" wersji jak to ładnie nazwałeś individual (nie było takiej). Na 100% to działalność jakiegoś domorosłego tunera

ZBANOWANY Świeżak
    Auto
    Alfa

Domyślnie

ponieważ jest to wersja individual i pierwszy właściciel wybrał taką opcję w salonie
    Patrząc na ten kluczyk, to jest to zwyczajna ściema - gdyby nawet była taka wersja, to raczej na oryginalny kluczyk, a nie to coś.

Użytkownik Świeżak Avatar KORNI
    Mieszka w
    Bielany
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sport Plus

Domyślnie

Cytat Napisał micorl Zobacz post
    wersji jak to ładnie nazwałeś individual (nie było takiej)
    nie zrozumieliśmy się, ja nie twierdziłem, że takowa wersja jest, po prostu dostałem taką informację i ze swoją niewiedzą przyszedłem właśnie do Was, żebyście mnie uświadomili, a w zasadzie utwierdzili w przekonaniu, że jest to grubymi nićmi szyte... Nie chciałbym, żeby wyszło, że rozpowiadam jakieś głupoty.

Co do wersji samochodu, to sam do końca nie wiem jaką mam, poprzedni właściciel zapewniał mnie, że jest to wersja SPORT PLUS, po numerze VIN wyskakiwało mi, że tylko SPORT, a ubezpieczyciel zaznaczył mi wersję Distinctive... Nie ukrywam, że już totalnie zgłupiałem i przekopałem forum w poszukiwaniu bardziej sprawdzonych metod i wyskoczył mi jakiś Fiat EPER, na którym, po wpisaniu numeru VIN, wyskoczyło mi to, co na zdjęciu. Ktoś potrafi coś z tego rozszyfrować? Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ALFA.jpg
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	81.9 KB
ID:	268474

Ps. Jeśli chodzi o ten nieszczęsny wlew, to nie dawało mi to jednak spokoju, trochę pokopałem i doszukałem się takiej oto części firmy Valeo https://www.czesciauto24.pl/valeo/1072092 która ma podejrzanie identyczny kluczyk i w zasadzie wlew też (z tego, co pamiętam, bo obecnie Alfy ze mną nie ma i nie mogę sprawdzić), więc strzelam, że to taki zamiennik.

ZBANOWANY Świeżak
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Korek, jako zamiennik, pasujący do chociażby AR 146, gdzie jest faktyczmie na kluczyk, ale czy występował jako ori, w 159, trzeba by sprawdzić w ePerze.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Dzięki za pomoc, jeśli to przydatne, to w takim razie nic nie ruszam.

Co do wlewu paliwa, rozmawiałem z poprzednim właścicielem i dostałem informację, że kupił już samochód z takim oto wlewem na kluczyk, ponieważ jest to wersja individual i pierwszy właściciel wybrał taką opcję w salonie i że z takim wlewem ten samochód wyjechał z fabryki. Z czystej ciekawości, ktoś coś słyszał o takiej opcji, jest to w jakikolwiek sposób możliwe?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
    Niektórzy to potrafią niezłą bajkę wymyślić, aby tylko się nie przyznać, że coś zdrutowali
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson

Pomogłem? Dodaj punkt reputacji (gwiazdka pod postem)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klonek
    Auto
    159 2.0 JTDm

Domyślnie

Nie ukrywam, że już totalnie zgłupiałem i przekopałem forum w poszukiwaniu bardziej sprawdzonych metod i wyskoczył mi jakiś Fiat EPER, na którym, po wpisaniu numeru VIN, wyskoczyło mi to, co na zdjęciu. Ktoś potrafi coś z tego rozszyfrować? \
    Zmień sobie na początku język na polski w Eperze i będziesz widział co tam w wyposażeniu jest.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Co do wersji wyposażenia to Sport Plus jest odpowiednikiem wersji Dystinctive, Sport = Progression

ZBANOWANY Świeżak
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Oznaczenia wersji, były, zdaję się inne, na każdy rynek, ja mam sprowadzoną z Niemiec i w papierach jest wersja "High".

Użytkownik Świeżak Avatar KORNI
    Mieszka w
    Bielany
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sport Plus

Domyślnie

Możliwe, moja była sprowadzona z Włoch, więc może tam występowały inne oznaczenia.
    Oczywiście to całe individual, to ściema, a korek wlewu był prawdopodobnie wymieniany (w bagażniku jeszcze jest awaryjny sznureczek, a te na kluczyk chyba raczej nie miały takich), więc z tym już mam sprawę jasną. Kostkę z alarmu znalazłem pod siedzeniem kierowcy, więc w razie czego będę wiedział, dzięki Panowie!

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka