Niestety klima zabiera nawet do 15KM, do tego w Alfach, które z natury mają silniki wysokoobrotowe (T.S.) na niskich obrotach jest to bardzo wyczuwalne.
Pozdrawiam.
- Rafał
Niestety klima zabiera nawet do 15KM, do tego w Alfach, które z natury mają silniki wysokoobrotowe (T.S.) na niskich obrotach jest to bardzo wyczuwalne.
Pozdrawiam.
- Rafał
To jest raczej normalne. ja wymieniałem ostatnio spreżarke ale na używaną. Chłodzi super aż czasami musze ja wyłączyć bo mi zazimno. Jeżeli chodzi o szarpanie silnika jak się stoi na postoju to jest normalne bo komputer jak czasami wyłączy na chwilke i jeżeli włączy spowrotem to w tedy szarpnie silnikiem bo jest chwilowy opór. Umnie też silnik zaczyna głośniej chodzić jak włącze klime i jest spadek mocy,niema wtedy takiego wielkiego przyspieszenia ale aż takim wielkim mułem sie nierobi, da rade jeździć dynamicznie na klimie ale o ściganiu można zapomnieć.
witam!!!
w mojej alfie przy jeździe z włączoną klimą jest odczuwalny spadek mocy,auto wolniej się rozpędza.dodać trzeba też że w upalne dni powietrze jest rzadsze i to też robi swoje nawet bez klimy auto jest ciut słabsze niż np.rano.
jeśli chodzi o szarpanie silnika to nie mam czegoś takiego.z chwilą włączenia klimy obroty minimalnie spadną na chwilkę.
silnik pracuje równo i nie telepie się.
słyszę tylko wentylator który załącza i wyłącza się bardzo często.
oczywiście klima działa bez zarzutu...
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...
witam posiadam alfe 166 z silnikiem (T.S), faktycznie po włączeniu klimy czuć spadek mocy ale można się do tego po czasie przyzwyczaić. u mnie nie ma żadnych szarpań, silnik na wolnych obrotach pracuje z klimą równo, tylko gdy włancza się wentylator to można odczuć opór. pozdrawiam.