Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Jaki ON do jtd 16V ?

g.fu
    Gość

Domyślnie

Jest "normalny", o którym mówią, że jest z Płocka( większość zagranicznych koncernów na swoich stacjach sprzedaje paliwa Orlenu - przy tej skali sprzedaży nie ma sensu przywozić swojego produktu). Jest V-Power, czyli ten sam co normalny, tylko z domieszką ulepszacza i jest ten syntetyczny GPL - podobno otrzymywany z przerobu gazu. Ludzie najbardziej chwalą ten ostatni, chociaż jest najdroższy. Jak pisałem tankowałem ze dwa razy i nie spostrzegłem poprawy.

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał J.A.N Zobacz post
    Wczoraj zalałem nowego V-povera GTL - jak u kolegów wzrostu osiągów nie zauważyłem, ale silnik pracuje jak by równiej i spokojniej. Co do spalania jeszcze za wcześnie żeby coś powiedzieć.
    Z czystym sercem mogę Ci odradzić LUKOIL (poparte osobistymi doświadczeniem)
    Nie wiem jakie masz doświadczenie z LUKOIL a bez przesady ja tankuje na jednej stacji w Jarocinie od 3 lat i jakoś nic mi sie nie dzieje więc może po prostu źle trafiłeś !!!

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja od pewnego czasu leje BP Ultimate. Poczytałem gdzieś kiedyś ciekawy artykuł na jakimś forum Tuningu, tam nawet prowadzili korespondencje z przedstawicielem BP Polska. Wiadomo, cuda niewidy że niby DO 10% mocy więcej /ale jak sam przedstawiciel wyjaśnił 'DO' znaczy, że to max jaki niby udało się im w testach osiągnąć, co wcale nie znaczy że każdy samochód tak zareaguje ..przynajmniej jest szczery/
    Ja leje to BP Ultimate i powiem tak - zalałem to na pusty bak i pojechałam na hamownie, wynik zamiast 115KM serii wyszedł 120 /pewnie na innej hamowni wyszło by inaczej/. A czy odczuwam jakąś różnicę drodze?? W mocy to nie ale silnik jakby mniej trochę klekotał, pracował ciszej i równiej.
    Z tego co czytałem regularna jazda na tym paliwie bardziej poprawi ogólną kondycję silnika, przeczyści go, niż wpłynie jakoś cudownie na osiągi
    A różnica 15gr między tym a zwykłym dieslem jest do przyjęcia

Użytkownik Świeżak Avatar J.A.N
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo156 1.9 JTD 8V 115 KM 2003

Domyślnie

Cytat Napisał Greciu Zobacz post
    Nie wiem jakie masz doświadczenie z LUKOIL a bez przesady ja tankuje na jednej stacji w Jarocinie od 3 lat i jakoś nic mi sie nie dzieje więc może po prostu źle trafiłeś !!!
    Pewnie masz racje nie można uogólniać - ale raz się naciąłem na jakiś syf i więcej moje opony tam nie postoją
    156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Ciekawi mnie czy ktoś próbował jeździć na BIOdieslu. Zwłaszcza interesuje mnie to BIO100 z Bliskiej. Czy ktoś się odważył (więcej niż jedno tankowanie)?

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    Ja leje to BP Ultimate i powiem tak - zalałem to na pusty bak i pojechałam na hamownie, wynik zamiast 115KM serii wyszedł 120
    A sprawdzałeś jak na innym paliwie, czy odnosisz to do danych fabrycznych?
    "Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "

Moje ex:
    Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
    Moje aktualne:
    AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
    AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.

Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa