Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Dlaczego mimo, że radio jest podłączone antena się nie wysuwa?

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał JjF Zobacz post
    możesz napisać jaki producent i model kupiłeś?
    Uszczelka na nadwozie pasowała bez problemu? Co z wtyczką - alfoska pasuje do uniwersalnej czy musiałeś uciąć i dorobić uniwersalną?

swoją drogą - jak wykręcić trzpień anteny z nadwozia? jest on od spodu schowany w profilu i nawet nie widzę jak jest przykręcany
    Jak kolwiek elektryczna uniwersalna, w zestawie są gumki chyba do każdego rodzaju samochodu - dla przykładu taka:

http://moto.allegro.pl/antena-elektr...204134478.html

Rozbierz tapicerkę w bagażniku i zajrzyj od środka wtedy będzie widać, ja odkręcałem uchwyt mocujący antenę do nadwozia i wyjmowałem ją
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Łukasz1988
    Gość

Domyślnie

Ja tak samo jakis czas temu zmieniłem antenke w moim przypadku w starej wyrobil sie plastikowy pasek ktory odpowiada za zwijanie antenki dałem za nowa 90 zl i jest git

mnap86
    Gość

Domyślnie

A czy ktos wie jak to jest z wysuwaniem i chowaniem anteny? Wysuwa sie zawsze jak si wlaczy odbiornik, czy moze tylko jak wlacze odbiornik w trybie radio? Tak mnie to nurtuje, bo po co mi wysunieta antena skoro slucham z karty sd?

Pytam bo teraz mam zamontowane radio z cd/mp3, a mam inne z sd/mp3, z ktorego wolalbym kozystac. Ale jakos nie widzi mi sie jezdzic z wysunieta antena (bo po co?).

Wiem... mozna by ja odlaczyc, ale jednak fajnie miec mozliwosc posluchania radia bez gzrebania w kostkach.

Wiec pytanie, czy radia potrafia sterowac antena w zaleznosci od trybu, czy tylko bezmyslnie wysuwaja/chowaja antene w zaleznosci od zasilania? A moze tylko niektore potrafia rozrozniac i sterowac?

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Antena zawsze się wysuwa po włączeniu radia ponieważ włączasz zasilanie któro ją wysuwa. Możesz ewentualnie zamontować jakis włącznik osobny na ten kabel. Mi osobiscie nic nie wiadomo o sterowaniu osobnym jako opcja w radiu.

Ten kabelek nie tylko steruje anteną ale również włącza wzmacniacz jeśli masz go podłaczony.
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

mnap86
    Gość

Domyślnie

Tak myslalem, ze tylko bezmyslnie podaje napiecie na silnik... bez sensu. Mamy taka technike, na ksiezycu ladowalismy dekady temu... a nikt nie moze wpasc na pomysl aby radio wysuwalo antene w przypadku jak jest w trybie radia, a nie cd/dvd/usb/sd...

Wyglada na to, ze ja poprostu odepne... i zrezygnuje z radia calkowicie. Chyba, ze dostane weny i wykombinuje jakis patent na obsluge manualna, jakis przycisk czy cos...

dzieki

Slepecci
    Gość

Domyślnie

Moja antena była tak czymś zapaskudzona wewnątrz, ze ta taśma nie miała siły jej wysunąć. Popryskałem smarem głęboko penetrującym, parę razy pootwierałem i pozamykałem i działa...Jedynie jeden najniższy segment się jeszcze nie otwiera

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar sikor155
    Mieszka w
    łódz(Śródmieście)
    Auto
    AR 155 V6,156 1,8 16v

Domyślnie

może prąd nie dochodzi do silniczka lub się popsuł.
    Aktualnie AR 166
    3,0 24v 99
    3,0 24v 04

Były AR 155 1,8 8V 97R
    AR 155 1,8 FORMULA 94
    AR 155 1,8 16V 98R
    AR 155 2,5 TD 97R
    AR 155 2,0 8V
    AR 146 1,4 16V 98R
    AR 146 1,4 BOXER 96R
    AR 156 1,8 16V
    AR 155 2,0 8V