Ja mam auto z 2006 na halogenach i w moim przypadku, komputer sygnalizował wyłącznie brak podświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Ja mam auto z 2006 na halogenach i w moim przypadku, komputer sygnalizował wyłącznie brak podświetlenia tablicy rejestracyjnej.
W autach z grupy Fiata z szarym body komputerem Marelli podpiętym do beżowej skrzynki bezpieczników pod kierownicą jest tylko diagnostyka oświetlenia sygnałowego, nie reflektorowego - tak jak mówili przedmówcy (poza wersją z ksenonem gdzie błędy zapisują się w przetwornicach).
Wynika to z faktu, że oświetlenie reflektorowe - mijania, drogowe i przeciwmgielne przednie sterowane są prostymi przekaźnikami, także nie ma bezpośredniego połączenia obciążenia z komputerem. Zaś obwody przekaźników już mają diagnostykę.
Natomiast oświetlenie sygnałowe (pozycyjne, kierunkowskazy, stop, przeciwmgielne tylne, wsteczne też?) są załączone przez układy scalone w BC, które cyfrowo przekazują informacje do głównego procesora o zbyt niskim/zbyt wysokim obciążeniu obwodów tychże świateł.
I dodam, że nie ma to nic wspólnego z CAN, a jedynie jest to pomiar natężenia prądu (czyli pośrednio rezystancji - prawo Ohma) przez te załączające układy scalone.