Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: 145 JTD od alfaholika

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

dokładnie - wada ukryta czy tam zatajona
    dziwi mnie tylko tutaj to zapewnianie o 100% bezwypadkowości autka
    ale skoro realia są aż tak inne od treści ogłoszenia to raczej nie zostawiaj tego

VersaceNo1
    Gość

Domyślnie

Koleś twierdzi, że chciał jechać do serwisu, aby sprawdzić bezwypadkowość i nie chce się ugadywać. Dla mnie to nie problem, dzisiaj mam umówionego rzeczoznawce, który stwierdzi ile części było wymienione i jak duży wypadek to auto przeszło. To rzeczywiście jest podstawą do rozwiązania umowy, a oprócz tego dochodził będe odszkodowania za zmarnowany czas, zapłacone ubezpieczenie, i zmiany, które w tym aucie już zrobiłem.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Cytat Napisał VersaceNo1 Zobacz post
    Koleś twierdzi, że chciał jechać do serwisu, aby sprawdzić bezwypadkowość i nie chce się ugadywać. Dla mnie to nie problem, dzisiaj mam umówionego rzeczoznawce, który stwierdzi ile części było wymienione i jak duży wypadek to auto przeszło. To rzeczywiście jest podstawą do rozwiązania umowy, a oprócz tego dochodził będe odszkodowania za zmarnowany czas, zapłacone ubezpieczenie, i zmiany, które w tym aucie już zrobiłem.
    Życzę powodzenia bo sprawa jest bardzo nieprzyjemna (sam już podobną sytuacją kiedyś miałem) niemniej uważam, że są bardzo marne szanse na odzyskanie czegokolwiek teraz.
    FORZA ITALIA !

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Tak czytając Twój post nasuneła mi się tylko jedna myśl
    Facet ślepy i głuchy
    Właściwie powinieneś mieć pretensje głównie do siebie skoro przeoczyłeś takie usterki.
    Bo to nie są usterki,które są słabo widoczne/słyszalne/
    Jazdę próbną chyba odbyłeś prawda?
    Nie rozwijam tematu samego sprzedawcy bo to jest poza dyskusją ale jak mogłeś tak dać się omamić?
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

powiem tak kolego VersaceNo1!!!dałeś się wykręcić jak chłopek w sądzie!!!!

człowieku gdzie ty miałeś oczy???
    dać tyle pieniędzy za kompletny złom???
    brak mi słów jak czytam twoje posty,tyle jest pieknych alf do kupienia a ty waybrałeś tego trupa...
    bo co,bo tani?to że sprzedający tak szybko zchodzi z ceny swiadczy o tym ze z autem jest coś nie tak,niska cena jest najgorszym doradcą...

ja rok temu kupiłem opla tigrę dla żony,szukałem specjalnie droższego auta i w super stanie żebym nie musiał nic przy nim robić.no i znalazłem!

auto nie pokrywało się z opisem w 100%,miało kilka niedociągnieć ale ogólnie było ok.
    pytając między innymi o stan silnika i branie oleju (1,6 16V) usłyszałem odpowiedź że nie bierze nic,nawet grama.
    po burzliwych pertraktacjach kupiłem samochód,zostawiłem go zonie a sam wróciłem do holandii.
    po kilku dniach słyszę od żony że tigra bierze olej i to nie mało!!!
    myślałem że mnie szlag trafi!dzwonię do gościa i od razu z grubej rury,ile on razy ode mnie dostał zje.......y to tylko ja i on wiemy.
    na początku ściemniał że to nie możliwe i takie tam,ale w końcu pękł.mało to zwrócił mi koszt remontu głowicy silnika...
    nie podarowałem szmaciarzowi!!!

właśnie przez takie sytuacje nie wierzę ludziom.przepraszam za moje OT.

kolego VersaceNo1 zawaliłeś sprawę,skoro tylko wyszedł na jaw faktyczny stan auta to trzeba było oddać ten samochód,jest na to tydzień lub dwa tygodnie od daty zakupu bez podawania przyczyny.

a teraz to musisz płakać i płacić...

współczuję i pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    ...to trzeba było oddać ten samochód,jest na to tydzień lub dwa tygodnie od daty zakupu bez podawania przyczyny...
    To nie "hipermarket" że można tak oddać bez podania przyczyny. Trzeba udowodnić niezgodność towaru z umową.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

adasco
    Gość

Domyślnie

Wyjątkowo zgodzę się z Piotriixem - gdzie miałeś oczy???? Powiem krótko i brutalnie - współczuję problemów, ale WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY. Nie mogłeś dokładniej obejrzeć auta? Przynajmniej niektóre z wymienionych rzeczy na bank byś zauważył. A teraz, życzę powodzenia, choć szanse masz marne. Czy na umowie jest zdanie "kupujący oświadcza iż zapoznał się ze stanem technicznym samochodu"? Jeśli tak, to szukaj dobrego papugi.....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Panowie, spokojnie.
    Jakby nie było, to kupujący miał szczere intencje i po prostu zaufał, bo przecież było napisane: "Od Alfaholika, w 100% bezwypadkowy, można jechać na serwis i sprawdzić itp itd."
    Brzmiało to optymistycznie. Niestety nabywca obudził się z ręką w nocniku, bo niestety żyjemy w kraju ,w którym jest więcej oszustów niż obywateli...
    Z mojego punktu widzenia nabywca stoi na wygranej pozycji, wystarczy tylko zasięgnąć opinii radcy prawnego i przedstawić mu umowę oraz treść ogłoszenia wskazując na: 100% bezwypadkowy i skonfrontować to z opinią rzeczoznawcy. Mamy czarne na białym...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Z mojego punktu widzenia nabywca stoi na wygranej pozycji, wystarczy tylko zasięgnąć opinii radcy prawnego i przedstawić mu umowę oraz treść ogłoszenia wskazując na: 100% bezwypadkowy i skonfrontować to z opinią rzeczoznawcy. Mamy czarne na białym...
    Sęk w tym, że nie jest już w stanie udowodnić faktycznego stanu auta w dniu zakupu. Dlatego sprawa jest z góry przegrana.
    FORZA ITALIA !

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Dlatego każe auto przed kupnem, należało by sprawdzić w serwisie, a nie wierzyć na słowo.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.