dobra, przewody wymienione, map sensor tez i jest znaczna poprawa - juz jest wszytko okale mam jeszcze jedno pytanko, moze ktos bedzie znał odpowiedz.
dawno temu w zime bylem w delegacji, jezdzimy samochodami na zmiane. gdzies tam widze przy jezdzie na autostradzie ze spalanie przy wyprzedzaniu czy przyspieszaniu itp jakies takie duze. a ze prowadzil kolega, bo ja w polowie drogi odpadłem, mowie mu odpusc gaz, zobacze czy sie dpf wypala. no nie. przy stalej jezdzie 130-140 no te 7,5 - 8 bylo, ale przy przyspiesznaiu podchodzi pod 15-20, a ja takich wartosci nigdy nie widzialem (zawsze jezdze na current consumption). potem, z rana (co prawda zima, -10 i 4 osoby na pokladzie), ale odpalam samochod, ruszam i spalanie przy przyspieszaniu dochodzi do 30. i po pracy tez (czyli ogolnie na zimnym silniku). No nigdy takich wartosci nie widzialem. szybka decyzja: auto jezdzilo sprawnie, wszystko ok, zadnych bledów. moze przeplywka? odpiałem, bład sie pojawił (have checked engine) i kurde no jakby nieduza, ale poprawa byla. Kupilem wiec o takim samym nr na allegro (uzywke) no i bylo zdecydowanie lepiej.
wymieniając dzisiaj to wszystko, mowie a wsadze stara, bo moze to tez od niej byly te dziwne wahania turbiny, najwyzej znowu zmienie - przeciez to 3 minuty roboty. no i dzisiaj znowu jade, silnik 90st ladnie nagrzany, przyspieszam delikatnie na 4 biegu a spalanie znowu pod 20l. no mysle jak bum cyk trąba cos z ta przeplywką. wsadzilem potem znowu ta co byla ale juz nie jezdzilem. chce zobaczyc ceny nowki, no i tutaj dochodzimy do sedna. miałem wsadzoną 55350048 i taka tez zamowilem, oczywiscie allegro jak zwykle pokazuje ze to do zafiry vectry astry to mowie bedzie pasowac, bo przeciez duzo czesci jest zamiennych. ale wszedłem na eper, i według VIN powinienem miec 51782033. kupować prawidłową, czy ta jest ok? bo np. map sesnor kupilem ten co niby nie pasuje do alfy, a jednak pasuje (ten z koncowka 076).
jakby ktos kiedys mial podobny problem: to byla wina przeplywomierzakupiony kolejny z numerem boscha 0281002861 czyli ten co powinien byc według EPER i przy bucie w podloge auto juz nie wariuje