zapinka od sprzęgła !
zapinka od sprzęgła !
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
Jaka zapinka ? Koledze siłownik cieknie i ciśnienie w układzie hydraulicznym traci ( uszkodzone uszczelnienie tłoka w siłowniku ) Kolego jak bywasz w Krakowie to mogę Ci dać taki siłownik ( wymieniałem a był sprawny i leży teraz w bagażniku )
siema , od jakiegos czasu moje sprzeglo zachowuje sie dziwnie. Pedal nie wraca do konca i musze go ponosic. gdy wsiadam do samochodu rano to pedal jest prawie w podlodze/ po dluzszej jezdzie w korkach biegi wchodza ciezej. myslalem, ze to wysprzeglik, ale wymienilem a problem pozostal
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 05-07-2010 o 18:32
Witam,
rozleciała się sprężyna odciągająca pedał sprzęgła.
W ASO komplet (trzpień prowadzący, sprzężyna) kosztuje ok 35 zł.
Nr. eper 82442860, 82442859, 82404713.
zobacz jeszcze pompę sprzęgła i przewody miedzy pompa a wysprzeglikiem.
witam a moj problem polega na tym, iz pewnego pieknego dnia jechalem sobie, a nagle szarplo mnie, silnik zgasl, pedal sprzegla w podlodze i poczulem zapach spalonego sprzegla. samochod normalnie odpalil lecz sprzeglo caly czas bylo w podłodze. przechodzący facet powiedział mi, ze mam wyciek, wiec z uzycie sily wrzucilem luz i samochod zostawilem na poboczu![]()
Najwiekszą zagadka jest to, ze plyn hamulcowy i olej w normie, tylko mialem lekkie braki w plynie od wspomagnia ze wzgledu na usterke wezyka ktory mialem wymienic. wczoraj z naladowanym aku poszedlem do samochodu i sprzeglo mialem w normalnej pozycji i odpalil za 1 cyknieciem, lecz jak puscilem sprzeglo uslyszalem taki dziwny dzwiek. moge dac filmik.
chcialbym wiedziec przed zaprowadzeniem mniej wiecej czy skrzynia do wymiany czy da sie uratowac.
http://w975.wrzuta.pl/film/9UuMxeJpUDU/20110109001
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 10-01-2011 o 20:22
stereo - stawiam na łożysko oporowe, lub słoneczko na docisku.
nie ma już BELLI..., czekam na lepsze czasy....
Ostatnio edytowane przez stereo ; 13-01-2011 o 11:44