Kolego daj znać ile zapłacisz za "obszycie" kierownicy skórą.
Kolego daj znać ile zapłacisz za "obszycie" kierownicy skórą.
133.950km przebiegu. Skóra nie jest po przecierana, nic się nie łuszczy, natomiast widać, że miejscami, zwłaszcza po lewej stronie na kole kierownicy, skóra już się nie błyszczy tak bardzo - po prostu farba z niej lekko starła (trzeba częściej ręce kremować :p) jest farba do skóry, więc można to łatwo zatuszować.
Natomiast ściera się farba z przycisków na kierownicy i o ile w dzień tego nie widać, to po zmierzchu przebija czerwone podświetlenie - to niestety bolączka Alfy...
Jeśli chcesz stwierdzić realny przebieg, to zobacz jak mają się nakładki na pedały.
Pozdrawiam.
- Rafał
moja ma 75 kkm, niby, i skóra na kierownicy jest OK, wygląda dobrze, gorzej jest z przyciskami które na rantach juz są poprzecierane i przebijają w nocy.
Poza tym nie widać oznak ewentualnego dużego przebiegu.
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
250 tyś i dramat... pierwszej gałki już nie ma, kierownica starta i dziwnie się łuszczy... wygląda fatalnie
Panowie, nie narzekajcie. Nie wiem czy mieliście okazje kiedyś zobaczyć kierownicę w Seacie Leonie. To jest tragedia! Strzępi się jak gąbka w siedzeniach z Ikarusa! Najbardziej u góry, gdzie narażona jest najbardziej na promienie słoneczne. W Polonezie ta kierownica jest o wiele wytrzymalsza niż w Leonie.
Pozdrawiam.
- Rafał
Kierownica 300 zł, szczegółów jeszcze nie ustalałem ale będę targował żeby w tej cenie zmieściły sie też biegi.
Nie wiem czy jest sens malować kiere farbą do skóry jak za stosunkowo niewielka kasę można mieć obszyta nową tapicerka która na pewno będzie bardziej trwała niż farba.
Poza tym z tego co mi sie wydaje to inne materiały były użyte po FL. Pewnie zaobserwowali problem i zmienili - po to sa FL żeby poprawić błędy młodości
witam!!!
moja alfa ma przejechane 240 tyś i kierownica jest w dobrym stanie.skóra na niej jest wyślizgana ale nigdzie się nie łuszczy i nie straciła czarnego koloru.
gałka od biegów skórzana ale nie była od nowości w tej alfie,jest w bardzo dobrym stanie.
P.S.na allegro ktoś się oferował że obszywa kierownice,trzeba tylko wysłać swoją...
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...
mam 94.tyś. i skóry w porządku ,troszkę przyciski w kierownicy się wycierają ale ok.
fotele i tył też nienaganne ,skóra twarda i sprężysta ,na przednich siedzeniach wysuwane poduszki pod uda też nie uszkodzone ,listwa progowa Ti od strony pasażera trochę porysowana (pierwszym właścicielem - właścicielką była kobieta na szpilkach),ogólnie stan sportpaku dobry
pozdrawiam ;-)
Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 19-09-2009 o 12:37 Powód: ort.
AR156 1.9 JTD 16V 140KM Ti 2004r
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Po lifcie wnetrza czyli w 2002r, kierownica skórzana jest bardziej wytrzymala na przetarcia.
Ostatnio edytowane przez grzesb156 ; 20-09-2009 o 11:36