Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: 156 2.5V6 vs GTA.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

166 3.2 czerwone sprzedał jakiś czas temu kolega Krzychuk z forum www.alfaromeo.pl

możesz się z nim skontaktować , na pewno dużo opowie o 166 3.2 a i może ma wieści na temat swojego byłego auta - może jest znowu 4 sale

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

Cytat Napisał Olo@G3 Zobacz post
    Dla mnie jeszcze za wcześnie, muszę upłynnić swoje A3.
    W kwestii użytkowania GTA: jak nadwozie znosi te twarde zawieszenie przy przebiegu 100kkm+? Skrzypi?
    Skrzypieć będzie prędzej zawieszenie niż nadwozie

Keyplayer
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BartekL Zobacz post
    Skrzypieć będzie prędzej zawieszenie niż nadwozie
    Zgadzam się, ale nie zawieszenie, a tuleje Powerflexa(dużo bardziej wytrzymałe zawieszenie) w zależności od wilgotności powietrza

Pajak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Keyplayer Zobacz post
    Zgadzam się, ale nie zawieszenie, a tuleje Powerflexa(dużo bardziej wytrzymałe zawieszenie) w zależności od wilgotności powietrza
    A ciekawe - czy im wilgotniej, tym mniej skrzypią, czy odwrotnie? Bo jesli skrzypienie ustepuje przy wilgotnosci, to znaczy ze trzeba dac smar pod tuleje, albo chociazby jakis spray (typu WD40).

Keyplayer
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pajak Zobacz post
    A ciekawe - czy im wilgotniej, tym mniej skrzypią, czy odwrotnie? Bo jesli skrzypienie ustepuje przy wilgotnosci, to znaczy ze trzeba dac smar pod tuleje, albo chociazby jakis spray (typu WD40).
    Michal zna receptę na wyeliminowanie tych dzwięków, ale mi one nie przeszkadzają...

Piciu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BartekL Zobacz post
    (...) i choćby fotele (...)
    Bartku, z racji tego, że masz doświadczenia z normalną wersją, jak i z GTA, to pewnie wiesz, czy fotele w GTA, oprócz tego, że twardsze, to są niżej zamontowane?
    Pozdr!
    Piciu

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał Piciu Zobacz post
    Bartku, z racji tego, że masz doświadczenia z normalną wersją, jak i z GTA, to pewnie wiesz, czy fotele w GTA, oprócz tego, że twardsze, to są niżej zamontowane?
    Pozdr!
    Piciu
    Niestety ale nie, a nawet smiem twierdzić że ciut wyżej się siedzi. Ale ja porownac moge jedynie GTA z moimi Recaro materiałókami.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

witam jestem posiadaczem 156 gta od marca wczesniej jezdziłem koło półtora roku 156 2......5 v6 kocham alfy i wiem wszystko co chcesz wiedziec i wszystko moge ci powiedziec uczciwie i bez sciem ale ze duzo by pisac to moze lepiej na gg ...np albo tel ale jestem w polsce dopiero 11 listopada...pozdrawiam i jak cos to słuze rada a przede wszystkim doswiadczeniami....

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

Cytat Napisał Piciu Zobacz post
    Pozdr!
    Piciu
    Osobiście jakiś różnic nie zauważyłem. Jak dla mnie siedzi się na podobnej wysokości

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

...przy max obnizonym fotelu w zkłej 156 i gta oczywiscie ze nizej mozna siedziec w gta generalnie zakres regulacjii w gta jest duzo wiekszy ale i pozycja i sam fotel zupełnie inne...płyty pod silnik jesli jestes kierowcą a nie posiadaczem prawa jazdy tylko zadna płyta pod silnik inna niz fabryczny palstyk nie jest ci do niczego potrzebna...niczym sie nie haczy bo jest wyst twarda i nic sie nie dzieje ale oczywiscie mozna takiego aluminika załozyc nie kosztuje duzo w aso nawet tylko małe przerobki ze zwyklej 156 i pasuje jak ulał...nie twardosc w gta jest głownym utrudnieniem w jezdzie po miescie bo to nieustajace skupienie i mijanie dziur oraz jazde 30 na godzine tam gdzie tzw zwykłe auta jada 70 da sie przezyc bardziej upierdliwe w ruchu miejskim jest nawracanie ciasne zakrety itp np parkingi wielopoziomowe gdyz gta jak przystało na sportowe auto srednice zawracania ma podobną do samolotu ponadzwiekowego ...tam gdzie zwykła osobówka na raz tam gta minimum na 3...ale i tu jest numer najwiekszy gta pali od 2.5 v6 w miescie jakies 4 litry mniej w trasie podobnie choc gta da sie zejsc spokojnie w okolice 8-9 oczywiscie przy odpowiednim staraniu w 2.5 nigdy ale to nigdy nie udało sie ponizej 10...i nie dam sobie powiedziec troche mniej czyli ok 2 litrow paliły te 2.5 v6 po 2003...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia