kali 33 dzis sie pogłowiłem z tym co napisałeś i znalazłem ten odbiornik ale wszystko dobrze podłączone rozebrałem tez i nic z tego o to fotki ,mierzyłem też napięcie bo myślałem ze bezpeiczniki spalone czy cos niewiem straciułem juz głowę do tego![]()
kali 33 dzis sie pogłowiłem z tym co napisałeś i znalazłem ten odbiornik ale wszystko dobrze podłączone rozebrałem tez i nic z tego o to fotki ,mierzyłem też napięcie bo myślałem ze bezpeiczniki spalone czy cos niewiem straciułem juz głowę do tego![]()
Ten włącznik z nietypowym kluczykiem jest tylko od alarmu, centralny powinien chodzić. Jak chcesz włączyć go to poprostu urwij 2 kabelki z tyłu wyłącznika i je połącz - to proste. Pilot ( domyślam się czerwony kluczyk) trzeba zaprogramować examinerem, ale do tego potrzebny jest 5 cyfrowy kod z karty kodowej. Jeśli to nie pomoże - masz uszkodzony pilot lub odbiornik. Examiner wszystko ci powie, Jeśli nie potrzebujesz oryginału załóż sobie jakikolwiek dodatkowy sterownik zamka z pilotami. Każdy warsztat autoalarmowy ci to zrobi.
rozumiem a ty byś był w stanie podołać temu programowaniu? czy nie bardzo bo niby wszystko jest cacy a tu nic z tego
a może kopić jakiś kluczyk na allegro z tym odbiornikiem przełożyć elektronikę do swojego kluczyka, odbiornik wpiąć ten zakupiony i może wtedy będzie hulać jak myślisz?
sory że tak długo ale trochę zajęty jestem.
Oczywiście mogę spróbować zakodować piloty, mam examinera, pod warunkiem że masz kartę kodową, jak nie masz to załatwimy od ręki w serwisie fiata w puławach.
jak chcesz to pisz na motoblok@poczta.onet.pl
A mam pytanie: gdzie jest w takim razie centralka od centralnego zamka.
Może fotka tego modułu? - bo nawet nie wiem jak to wygląda.
Mam centralny otwierany kluczykiem (przekręcam i otwierają się wszystkie drzwi) ale kluczyk jest bez pilota.
Tego czarnego pudełka obok oświetlenia bagażnika też nie mam.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Dobra - trochę rozgryzłem już własny alarm i zacząłbym od tego że:
-zakładam że piloty są od tego samochodu,
-jeśli tak - to czy piloty są sprawne? dioda na pilocie przy naciśnięciu guzika miga czy świeci światłem ciagłym, czy nie świeci wogóle?
Bo może masz baterie w pilocie padnięte a rozgrzebujesz całą instalację w samochodzie...
O alarmie masz w swoim temacie napisane, wkrótce uzupełnienie:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ie_dostac.html
Jeśli pilot na 100% sprawny to odbiornik pilotów wysyła kablem szarym (pin5) do modułu zamka centralnego (pin 15 wtyczka C) sygnał odblokowania, kablem pomarańczowym (pin6) sygnał blokowania (zamykania) do modułu zamka centralnego (pin6 wtyczka C).
Przy module centralnego kable mają kolor MB (pin15) i CB (pin6). Wtyczka C to ta która jest sama jedna na ściance tylnej.
Syrena komunikuje się z odbiornikiem pilotów linią szeregową (linia typu K) dostępną przez pin 11 gniazda OBDII.
Co do kluczyka wyłącznika alarmu:
Z pinu13 wtyczki B syreny alarmowej idzie szary kabel do twojego kluczyka.
Z kluczyka idzie do pinu 7 wtyczki A syreny alarmowej kabel koloru C (nie mam tłumaczenia skrótów kolorów w DTE).
Z kluczyka idzie do pinu 4 wtyczki A syreny alarmowej kabel koloru BN.
Szary zwarty z C a rozwarty z BN - alarm włączony.
Szary rozwarty z C a zwarty z BN - alarm wyłączony.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl