Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Nie wiem co robić... proszę o pomoc 146 1.4 TS

Siner
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Shyrl1
    Ja mam ten sam problem... 1,4TS 90000km i nie mogę go utrzymać... też studiuję. Myślałem nad LPG ale mąż mojej kuzynki który ma warsztat (co prawda podwozia ale się zna) powiedział ze zanim te 3500się zwróci to silnik się rozsypie ;|/ Ttak więc chwilowo Alfa chyba pójdzie na sprzedaż i bedę zbierał na 156... z dieslem :wink:
    Ja przy znacznie wiekszym przebiegu wsadzilem gaz, zroblem na nim ponad 50tys km i silnik chodzi jak powinien, jedynie co jakis czas trzeba przeczyscic przepustnice bo inaczej na zimnym silniku przy odpalaniu sa pewne klopoty. Ale nawet jakby mi kiedys padl silnik to i tak jestem do przodu z kasa... majac gaz w aucie wystarczy na bierzaco jezdzic na przeglady, nie oszczedzac kasy na tanich zamiennikach (oleje swiece itd) i nie powinno sie nic dziac. Chyba ze ja mam jakis ewenemet.

Antek
    Gość

Domyślnie

A ja dzisiaj byłem w warsztacie w sprawie montarzu gazu i doradzili mi sekwencje. Jest podobno lepsza. Nie ma zadnego przełączania wszystko automatycznie. Różnicy w jeżdzie sie też strasznie nie wyczuwa. Gorzej z ceną bo 3000. Zato normalny jakis tam zwykły nie znam sie kosztuje tylko 1500. Ale z tym są podobno wieksze problemy. Trzeba co 10 000 zmieniać świece i filtry. A przy jakiejs tam usterce ze swiecą potrafi nawet kolektor i filtr wysadzić ( szczeże mówiąc pierwsze o tm słysze ). Wiec jestem zdania ze sekwencja zbedna jest ale przydadza sie jeszcze opinie innych uzydkowników 1.4 TS z LPG. pozdrawiam

Siner
    Gość

Domyślnie

ja mam sekwencje i co 20 tys musze jezdzic na przeglad z nia i wymieniac filtry gazu... Jesli sie nie myle to musieli wymienic reduktor na wiekszy dla samochodow o wiekszej pojemnosci bo przy duzych predkosciach gaz przechodzil na benzyne.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jastrzębie Zdrój
    Auto
    była AR 146 1.6 TS 99r, jest Lancia Lybra 1.8

Domyślnie

ja mam sekwencje i mam przeglądy gazy co 20tyś km,zmieniają wtedy filtry...co do samego użytkowania jest oksilniczek fajnie pracuje i nie ma z nim problemów.na gazie mam już przejechane grubo ponad 120tyś km
    Zaraziłem się wirusem alfa

ufty
    Gość

Domyślnie

Ludzie nie bójcie się instalacji LPG!!!! To złych gazoników należy się bać!!!!! Jak instalacja jest założona jak należy to silnik dożyje sędziwej starości.
    Moja rada instalacje LPG należy zakładać w warsztacie montującym tylko instalacje jednej marki i w tej marce się specjalizujących. Dobrze też sprawdzić czy dany warsztat ma autoryzacje tegoż producenta oraz opinie osób, które instalacje tam założyły. W dobrych warsztatach są zapisy na montaż nawet do 2 miesięcy na przód a w tych byle, jakich założysz instalke w tydzień.
    To źle założone oraz źle eksploatowane instalacje psują opinie o LPG.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jastrzębie Zdrój
    Auto
    była AR 146 1.6 TS 99r, jest Lancia Lybra 1.8

Domyślnie

Co racja to racja.Ja mam LPG i nie narzekam...
    Zaraziłem się wirusem alfa