Ha Ha Ha Wy to macie tęgie auta
Moja z 1,9TD według dowodu rejestracyjnego wazy UWAGA 0KgP
hehehhehehehe
A mam pytanie ? czemu zaciski tylne wymieniałeś ? bo jestem ciekaw![]()
A co do wahaczyto gumy się da wymienić
tylko ze bez prasy się nie obejdzie
dwa miesiace temu wszystkie wymieniałem![]()
Ja też wymieniałem te gumy i wytrzymały tylko pół roku. Nie polecam. Lepiej wymienić cały wachacz. Koszt wcale nie jest dużo większy. a może nawet mniejszy, bo wachacz samemu wymienić nie problem a z gumami trzeba do kogos na prase i wtedy koszty mogą się okazać większe niż zakup wachaczy.
Akurat prasę mam itd. więc dla mnie to nie problem fakt ze koszt kompletu gum na dwa wahacze to koszt około 105zł ( czyli jak za jeden nowy wahacz ) .
Wiesz mi po takiej regeneracji wahacz zawsze wytrzymuje około tych 2 latek czasami nawet więcej . Oczywiście przy takiej regeneracje trzeba zwrócić uwagę na gałki jak sa wywalone to nawet nie opłaca się wymieniać gum . A co do wahaczy to słyszałem ze te po 100zł nie są za rewelacyjne, więc trza lepiej kupić jakieś oryginały bo naprawdę więcej wytrzymią a to juz koszt rzędu 300zł
![]()
Ja mam wahacze za 100zl i jezdze na nich juz 8 miesiecy.Z tym ze ja kupuje wahacze firmy Birth i nie narzekam.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Jakiś kretyn który jeździł Bellą nie miał normalnego hamulca (chyba) ściski były zapieczone i nie odbijały więc nie działał mi ręczny dlatego musiałem je wymienic...
Eno trza było zaciski rozebrać i przeczyścić .
Odnośnie ręcznego to pewnie zimering czy jak się to pisze , szlak trafił i zaczęło Ci to korodować . Ja to rozebrałem przeczyściłem nawaliłem smaru i hulajuz rok
![]()
Z tym że auto stało 15 miesięcy było tak skorodowane że przy pomocy dłuta młotka i imadła nie chcialo wrócic na swoje miejsce (odbić)....
Witam, miałem podobne objawy (brak mocy) przed tym jak padła mi pompa paliwa. Może warto ją sprawdzić. Poza tym widzę, że masz identyczne problemy jak ja z tylnymi hamulcami i ręcznym. Kupiłem używane tylne zaciski na allegro i mechanik wymienił mi tłoczki i przewody - póki co działa. A i jeszcze jedno - termostaty w silniku lubią strzelić focha. Miałem z nimi niezłe przejścia dokładnie rok temu (nie wyłączał się wiatrak chłodnicy, przegrzewał się silnik itp.). Wymieniłem wszystkie jakie były na nowe i śmiga.
Pozdrawiam.
kolego pompę też już wymieniałemz tego co mi mówił mechanik jeszcze sprzęgiełko i autko od strony technicznej igiełka
![]()