być może to samo co u mnie, może to zalezy od położenia w którym zapiekły sie łopatki,
być może to samo co u mnie, może to zalezy od położenia w którym zapiekły sie łopatki,
moze jakas fotka gdzie i jak to sprawdzic bo malo mowią mi te opisy![]()
http://www.technologie-entwicklung.d...t15-turbo.html
popatrzeć na dźwignę która odpowiada za ustawienie łopatek zmiennej geometrii, czy ta dźwignia przy przegazowywaniu sie rusza- zmienia geometrię, czy stoi w miejscu. Dźwignię widać dobrze na pierwszych dwóch zdjęciach z linka- to ta, która wychodzi z takiej "bańki" po lewej stronie.
no ok ale gdzie to sie w aucie znajduje ?? niestety co do budowy silnika to za duzo nie wiem :/
nie wiem jak u Ciebie bo ja mam silniczek 2,4, u mnie znajduje sie jakbyś otworzył maske to na samym dole po prawej stronie bloku silnika, jak sie przyjrzysz to dostrzegniesz tą dźwignie.
ok dzieki za pomoc, jutro jak bedzie cos widac to popatrze![]()
spoko polecam sie na przyszłośćpozdro
Kolego FreezeR, w silnikach 1,9 z 1998 roku nie było zmiennej geometrii, tak więc ta opcja w Twoim przypadku odpada. Pozostaje Ci kilka różnych opcji, m.in. np. dziurawy- pęknięty wąż od dolotu, EGR(zabrudzony- wystarczy wyczyścic lub zaślepić, ewentualnie elektrozawór serujący EGR), przepływka...
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
tego nie wiedziałem także sorki za błędną informacje, z silnikiem 1,9 JTD nie miałem do czynie nia dlatego pisałem na przykładzie silnika 2,4
nom wiec szukałem niepotrzebnie, to w taki razie sprawdzę egr. rozumiem ze jesli to bedzie EGR to po zaślepieniu powinno być dobrze??
---------- Post dodany o godzinie 18:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:07 ----------
zauważyłem też że przy odpalaniu zimnego auta, dmuchnie z rury takim niebieskim dymem( raczej dość mocno)