Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś zadowolony ze swojej Alfy 147 1,9 JTD

Głosujących
18. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Zdecydowanie TAK

10 55.56%
  • TAK

8 44.44%
  • NIE

0 0%
  • zdecydowanie NIE

0 0%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Prośba o radę w sprawie zakupu Alfy 147 1,9 JTD

Dj.iCE
    Gość

Domyślnie

Ja dołączę się do pozytywnych opinii o 147 bo była ona w planach zanim zacząłem myśleć o 156 (którą wybrałem z powodu dobrej ceny w porównaniu ze stanem auta). Wszyscy znajomi którzy mieli 147 są zadowoleni, a jeden z nich co zmienia auta dość często miał ją bardzo długo i aż nie chciał się jej pozbywać. Jeśli chodzi o silnik 1.9 JTD to też słyszałem dobre opinie. W porównaniu z 156 jest bardziej dopracowane i niezawodne z tego co mi wiadomo. Będziesz więc z tego auta zadowolony o ile kupisz zadbany model.

Tu jest link do testu w Top Gear Alfy 147 w porównaniu z 2 innymi, tyle że wersji 3.2, warto obejrzeć
    http://www.youtube.com/watch?v=gYy-qc6l2L8

Qwintus
    Gość

Domyślnie

Super dzięki za dodawanie otuchy, bo ja tak na prawdę to już mentalnie 1 nogą siedzę w Alfie
    W sobotę się umówię na jazdę próbną w salonie, żebym miał porównanie jak będę kupował

Korczu
    Gość

Domyślnie

Dodam jeszcze jedna wazna uwage co do awaryjnosci...

zrob sobie rundke przez swoje miasto po mechanikach i rozejrzyj sie i zauwazysz ze u mechanikow stoja same vw i inne zachodnie,ja u siebie ostatnio jechalem przez swoje miasto i widzialem u elektryka az 5 golfow ktore sa podobno nie awaryjne.

Alfa Romeo siła pasji

Qwintus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Korczu
    Dodam jeszcze jedna wazna uwage co do awaryjnosci...

zrob sobie rundke przez swoje miasto po mechanikach i rozejrzyj sie i zauwazysz ze u mechanikow stoja same vw i inne zachodnie,ja u siebie ostatnio jechalem przez swoje miasto i widzialem u elektryka az 5 golfow ktore sa podobno nie awaryjne.

Alfa Romeo siła pasji
    no coś w tym jest.. aczkolwiek byłem dziś na małej "imprezie" u kumpla i przyszedł koleś, który pracuję w salonie Alfy i mnie załamał, bo mówi, że jak mam gruby portfel to Afla jest naprawdę super auto, i ładne i w ogóle super, ale... słabe zawieszenie (częste wymiany), klimatyzacja się psuje, nagrzewnice, wahacze, drążki i inne cuda.. że sam jeździł i szef miał i oba tak się sypały...
    na pocieszenie dodał, że jego znajomy natomiast kupił sobie Alfę z Niemiec i bardzo zadowolony

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał Qwintus
    na pocieszenie dodał, że jego znajomy natomiast kupił sobie Alfę z Niemiec i bardzo zadowolony
    Co ten koleś gada , jak pracuje w serwisie Alfy to VW i inne marki tam nie zagladająz reklamacjami , usterkami i innymi wadami . Dziwna sprawa w Polsce Alfy sie psują a w hiterlandzie się nie psują ten koleś nie wie co gada

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Qwintus
    Gość

Domyślnie

Już nie wiem kogo mam słuchać
    W każdym razie mam obawę, że stanę z jakiegoś powodu daleko od celu i kłopot ;//
    Szczerze mówiąc jakoś trudno mi uwierzyć, że auto które z salonu wychodzi za 100 000zł ma się z byle powodu psuć, ale znowu nie widzę powodu, dla którego ludzie mięliby mnie ściemniać, że się rzekomo psują :?: :?: :?:

Korczu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Qwintus
    Już nie wiem kogo mam słuchać
    radze posluchac swojego serca!z ta awaryjnoscia to jest tak>Krytykuja ci ludzie ktorzy powielaja stereotypy i boja sie kupic super auto bo ktos tam cos powiedzial.dla mnie to sa ludzie ktorzy nie maja swojego zdania.

ja jezdze i jestem zadowolony(mam 2 alfy i teraz juz wiem ze zadne inne auto w moim zyciu nie bedzie szpecic mi podworka.

Tylko uwazaj abys nie kupil jakiegos vw czy cos innego i abys pozniej nie zalowal i nie ogladał sie za alfami ktore bedziesz mijał,bo bedzie cie ogarniał smutek-a tego chyba nie chcesz

pozdrawiam i jak juz kupisz to pochwal sie zdjeciami i wrazeniem z jazdy(a napweno takie bedzie)

Qwintus
    Gość

Domyślnie

a Ty Karczu widzę, że masz taki model o którym myślę - 1,9 MultiJet Ile koni? Jak Ci pali mniej więcej?

Korczu
    Gość

Domyślnie

w miescie komputer pokazuje mi 7l/100km zas poza miastem przy predkosci 120km/h srednio waha sie miedzy 5.0 a 5.5l

ostatnio zatankowalem za 100 zł i zrobilem na tym paliwie 400km cykl mieszany

zas wracajac do mista to mam noge dosc ciezka i przy takim silniku nie da sie spokojnie ruszac bo az korci aby przycisnac.

Qwintus
    Gość

Domyślnie

a maxa ile wyciągniesz?
    da się jechać 200km/h bez problemu, nie?