Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: 95 Vpower zamiast Vpower diesel ALFA GT 1,9 110kW

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    ALFA GT 1,9 110kW

Domyślnie

Nooooo widze ze nie wszyscy z uzytkownikow Alfa Romeo maja pojecie o skutkach jakie niesie za soba zalanie benzyny i jazda na tym paliwie.
    Na szczescie jest ktos wladny i bardziej kompetentny w tej dziedzinie ktory udzielil mi stosownych informacji. Pokryly sie one z moimi przypuszczeniami jak i torem dzialnia. Zasiegnalem jezyka u zrodel i polecam to samo wszystkim ktorym zalezy na poprawnosci pracy swoich samochodow.

Panowie szanowni wiecej ksiazek i nauki bo na nia nigdy nie jest za pozno (dotyczy to tych ktorzy nie maja pojecia o budowie i zasadzie dzialania silnikow benzynowych a wysokopreznych).
    To forum przeciez nie dla tych ktorzy sie wymadrzaja lecz dla tych ktorzy sa w jakims stanie pomoc.

Dziekuje za takie i takie opinie.

pozdrawiam i czekam na inne

Doman
    Gość

Domyślnie

...to moze bys sie podzielil stosownymi informacjami
    moj przypadek byl okolo 30 tys mil temu wiec nie sadze ze cos sie stalo,

ps. czesto teoria nie idzie w parze z praktyka

pozdrawiam

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

alfavirus Z Twoich Panie kamerzysto wypowiedzi można tylko wnioskować że wpadłeś na forum żeby popisać, denerwować itd. Jakie aso po takiej wpadce stacji olało by sprawę?, przecież to gruba kasa jak coś by znaleźli. Dziwna ta Twoja historyjka i jakoś mało prawdziwa.

Mieszka w
    kraków
    Auto
    ALFA GT 1,9 110kW

Domyślnie

W szczegolnosci do dance1 i vipa pirata drogowego.
    Polecam kontakt z Bosch Polska jak i Fiat Auto Polska. Tam jest dzial odpowiedni w/w problemom. Zasiegnijcie jezyka a nie wymadrzajcie sie tutaj. Kazdy przypadek jest inny. Ja mam zamiar przeanalizowac swoj doglebnie niezaleznie czy mi ktos tutaj pomoze czy tez nie. Doman nie pozostaje Ci nic innego jak tylko cieszyc sie ze nie masz z tego tytulu komplikacji w poruszaniu sie samochodem.

Pozdrawiam i dziekuje za kolejne posty.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Języka to ja już nigdzie nie będę zasięgać, mój mi starcza. Taką czy podobną sytuację miałem około roku temu. Wizyta w aso to tydzień rozbierania i testowania silnika, także dziwne że tak szybko odpuścili. Bosch w tej chwili to dla mnie żaden wyznacznik jakości...także dziękuję za kontakt, nie skorzystam. Powodzenia Alfiście życzę.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał alfavirus Zobacz post
    Na szczescie jest ktos wladny i bardziej kompetentny w tej dziedzinie ktory udzielil mi stosownych informacji. Pokryly sie one z moimi przypuszczeniami jak i torem dzialnia. Zasiegnalem jezyka u zrodel i polecam to samo wszystkim ktorym zalezy na poprawnosci pracy swoich samochodow.
    Po prostu usłyszałeś to co chciałeś usłyszeć... To tak jak babcia mówi, że jej wnusio jest śliczny, mimo że czasami biega w podartych gaciach z gilem w nosie - tak się właśnie teraz zaprezentowałeś, kierując te "słowa" do osób które zmarnowały swój cenny czas dla Ciebie...

Panowie szanowni wiecej ksiazek i nauki bo na nia nigdy nie jest za pozno
    Albo bardziej uważać na swoje Alfy. Chłopaczyna ze stacji zobaczył sportową brykę to nawet mu do głowy nie przyszło, że do diesel. Wszyscy popełniamy błędy...

Mieszka w
    kraków
    Auto
    ALFA GT 1,9 110kW

Domyślnie

Nie mam pretensji w woli wytlumaczenia do pracownika bo oni sie do tego przyznali i podali polise. Jedynie do aso ktore nie do konca wypelnilo procedure spawdzenia ukladu paliwowego w ktorej jak mi odpisal FAP (nad ASO) jest jeszce punkt mowiacy o sprawdzeniu wtryskow i pompy wtryskowej na stanowisku do tego przystosowanym.
    Tu jest problem ze ASO takiego nie ma w swoim serwisie. Jedynie moze to byc wykonane przez Bosch Diesel Centrum.
    Dalej z wynikami jakie otrzymam o tym czy wtryski i cala reszte nalezy wymienic naprawic lub co kolwiek zrobic zadecyduje stosowny do tego organ.

Pozdrawiam zatem raz jeszcze milych i zyczliwych.

---------- Post dodany o godzinie 23:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:42 ----------

W takim razie na jakiej podstawie mozna stwierdzic wadliwodsc ukladu paliwowego. Organoleptycznie na sluch przy silniku bardzo prosze. Ja posilkowac sie bede w tej sytuacji testem i opisem osob ktore sa do tego upowaznione. Poza tym jezeli kol. Twardy jezeli nie masz nic ciekawego do opisania w tym przypadku ktory mnie dotyczny nie pisz za co z gory dziekuje.

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Nie mam pretensji w woli wytlumaczenia do pracownika bo oni sie do tego przyznali i podali polise. Jedynie do aso ktore nie do konca wypelnilo procedure spawdzenia ukladu paliwowego w ktorej jak mi odpisal FAP (nad ASO) jest jeszce punkt mowiacy o sprawdzeniu wtryskow i pompy wtryskowej na stanowisku do tego przystosowanym.
    Tu jest problem ze ASO takiego nie ma w swoim serwisie. Jedynie moze to byc wykonane przez Bosch Diesel Centrum.
    Dalej z wynikami jakie otrzymam o tym czy wtryski i cala reszte nalezy wymienic naprawic lub co kolwiek zrobic zadecyduje stosowny do tego organ.

Pozdrawiam zatem raz jeszcze milych i zyczliwych.

---------- Post dodany o godzinie 23:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:42 ----------

W takim razie na jakiej podstawie mozna stwierdzic wadliwodsc ukladu paliwowego. Organoleptycznie na sluch przy silniku bardzo prosze. Ja posilkowac sie bede w tej sytuacji testem i opisem osob ktore sa do tego upowaznione. Poza tym jezeli kol. Twardy jezeli nie masz nic ciekawego do opisania w tym przypadku ktory mnie dotyczny nie pisz za co z gory dziekuje.
    widze że kolega wszystkie rozumy pozjadał. skoro kolego wszystko wie lepiej to po co sie kolega wogóel o coś na forum pyta>>>???? napisał kolega ze po zalaniu benzyny przejechał kolega 3 km i zaczeło szarpać autem. własnie po tych trzech kilometrach w filtrze paliwa pojawiło sie PB a nie ON. pompa paliwa w jtd jest tak samo skonstruowana jak w benzyniaku. daje tylko wyższe ciśnienie. wtryski też dużo od benzyniakowych nie odbiegają. ja rozumiałbym dociekiwanie i wymądrzanie sie gdyby kolega conajmniej z godz jechal na benzynie. wtedy fakt można by było cos uszkodzić. ale kolega jechał dosłownie może z 10 sekund. benzyna w takim wypadku zadziałała jak środek do czyszczenia układu paliwowego. jedynie jej zapłon w cylindrze sie zmienił. więc jeśli auto po przeczysczeniu układu z benzyny i zalaniu ropą jeżdzi normalnie to znaczy że jest ok. a jeśli kolega się dalej chce doktoryzować to tak jak już kolega napisał łeb do ksiązki i uczyć się. może akurat kolega będzie mądrzejszy od tych głupków pseudo mechaników z ASO. Lecz skoro kolega napisał taki temat na forum i 90% osób odpowiedziało że wszystko jest zrobione jak należy, a kolega dalej uważa że nie to ja osobiscie nie widze sensu tego posta poniewaz kolega i tak wie lepiej. pozdrawiam

obserwator737
    Gość

Domyślnie

operator kamery w GT ?? niezawodnym ??

chłopie , oddaj to GT na szrot , tak ważna osoba jak operator kamery nie powinna jeździć tak wymęczonym samochodem ...130kkm przebiegu - masakra

przecież to się musi rozpaść - i co wtedy ? jakiś panavision będzie czekał na planie z gwiazdami ??

kurcze , zaskoczyłeś mnie... kit z tym paliwem bo jak parę mądrych osób już ci pisało to nic wielkiego... ale ten przebieg GT mnie zszokował - operator kamery to jednak bardzo ważna persona na planie i nie powinien jeździć takim szrotem :/ powinien być za to bogaty i mieć stajnię niezawodnych samochodów , jakiś Suburban może ? to pasuje do cameraman

ej bo wesel to chyba nie operujesz co ??

na koniec spadaj do książek i podszkol się z j.polskiego bo póki co jest zabawnie panie kamerzysto...

bez pozdrowień z HollyŁódź

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    operator kamery w GT ?? niezawodnym ??

chłopie , oddaj to GT na szrot , tak ważna osoba jak operator kamery nie powinna jeździć tak wymęczonym samochodem ...130kkm przebiegu - masakra

przecież to się musi rozpaść - i co wtedy ? jakiś panavision będzie czekał na planie z gwiazdami ??

kurcze , zaskoczyłeś mnie... kit z tym paliwem bo jak parę mądrych osób już ci pisało to nic wielkiego... ale ten przebieg GT mnie zszokował - operator kamery to jednak bardzo ważna persona na planie i nie powinien jeździć takim szrotem :/ powinien być za to bogaty i mieć stajnię niezawodnych samochodów , jakiś Suburban może ? to pasuje do cameraman

ej bo wesel to chyba nie operujesz co ??

na koniec spadaj do książek i podszkol się z j.polskiego bo póki co jest zabawnie panie kamerzysto...

bez pozdrowień z HollyŁódź
    no wlasnie toz to przeciez alfa a nie pancwagun na szrot!!!! na szrot!!!