Też mi zaczęło piszczeć, wydawało się ze zza srodkowego panela ale był to silnik nawiewu. Wymontowałem posmarowałem i mam ciszę
Też mi zaczęło piszczeć, wydawało się ze zza srodkowego panela ale był to silnik nawiewu. Wymontowałem posmarowałem i mam ciszę
u mnie tylko przy niskiej temperaturze gdzieś od +7 st w dół pisk slychac , po przejechanych 200-300 metrów ustaje .dochodzi zza zegarów jakby wskaznika paliwa i temp. , jak czasem uderze w kokpit nad zegarami to dzwiek znika![]()
PANOWIE!!!!
wyje wiatraczek naprowadzajacy powietrze na czujnik temperatury w klimie. On jest za taka kratka obok pokretel dmuchaw. Zeby sie do niego dobrac, najlepiej zdjac panel. I teraz - jesli ktos ma zaciecie, to moze go rozebrac i przesmarowac, moze pomoze. Wydaje sie, ze albo wyciera mu sie lozyskowanie, albo po prostu sie syfi. Ja nie podjalem sie tego dranstwa rozebrac, po prostu wymienilem. Ktos kiedys doradzal mi, ze moge wiatraczek po prostu usunac, zostawiajac sam czujnik - ale tu pojawia sie pytanie, czy czujniczek ten bedzie prawidlowo sterowal klima...?