no a moja to juz wlutowana byla stara :shock:
no a moja to juz wlutowana byla stara :shock:
pewnie juz ktos raz wymienial - no chyba ze jestes pierwszym wlascicielem?Napisał Madnes7
No i dlatego trzeba wyLED'owac wszystko na jakies ladne biale albo czerwone diody, zywotnosc takiego oswietlenia jest nieporownywalnie dluzsza
W sumie zaroweczki do podswietlenia zegarow sa montowane w standardowych cokolikach - mozna dostac juz LEDy zamontowane w takich oprawkach - wiec tylko kupic i wymienic. Podswietlenie wszystkich pozostalych elementow juz trzeba kombinowac z lutowaniem ale lepiej zakombinowac raz i miec swiety spokoj for ever![]()
Wcale nie trzeba dużo kombinować bo mozna kupić ledy w cokolikach jak i bez
jest sporo typów tych cokolików.. i wątpię byś dostał diodę w tego typu cokole co jest stosowany w podświetleniu konsoli w AR bo one chyba w tej formie tylko tam występują.Napisał wisiol
WWW.TMIN.PL - WARSZTAT ELEKTROMECHANICZNY i DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA *** CB-RADIO , ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZĘŚCI ZAMIENNE ***
Jezeli chodzi o predkosciomierz i obrotomierz to wchodzi tam zaroweczka (tudziez dioda jezeli chcemy takowa kupic) na standardowym cokoliku (to sie chyba nazywa T5/R5 - czy "cuś"Napisał TMiN
), natomiast w konsoli srodkowej - to masz racje - jakies niestandardowe badziewie :|
dokładnie !!! taki płaski krążek.Napisał Siekier
WWW.TMIN.PL - WARSZTAT ELEKTROMECHANICZNY i DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA *** CB-RADIO , ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZĘŚCI ZAMIENNE ***
i trzeba troche modzic ale moze byc fajny efekt![]()
buuuuuuuuuuuuu w sobotę rozbierałem konsolę środkową bo wymieniałem podświetlenie w pokrętłach, a wczoraj podło mi oświetlenie pod wskaźnikiem temperatury... znowu rozbiorka !!!
dlatego na zaroweczkach nie ma co oszczedzac trzeba wymienic wszystkie zeby sie nie orobic ;//
nie ma tragedii wystarczy wyjąć radio i wsdzić tam tłustą łapę - jest dostęp do zarówek na macanego.... a że przy okazji zakładałem transmiter fM (a wlasciwie to modulator bo kablowy) to i tak radio musiałem wyjąćNapisał Madnes7