Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Czy wstawiać strumienicę do 3.0 V6

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

ja zamiast strumiennicy mam rure wydech srodkowy org koncowy od jakiejs mocnej hondy gruba dwu rurka brzmi zajebiaszczo tak zrobił moj poprzedni włascicel i ja tego nie ruszam osiągi ok silnik kreci sie do 7500obr do setki ze stoperem w dwie osoby 7 s
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

Podepne sie do tematu Mam orginalnego kata i ostatni tlumik tylko ze jak dla mnie jest troszke za cicho Myslalem nad zastapieniem srodkowego tlumika przelotowym.Nic nie spieprze taka modyfikacja?? Bo to jest jakis podobno tlumik rozprezny czy cos;/
    "Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

środkowy możesz wywalić ... i zastąpić go zwykłą rurą ...
    trochę ci to dopręży układ wydechowy i delikatnie przeniesie moment obrotowy trochę w górę ale to nie będzie odczuwalne w jeździe ... co najwyżej na hamowni
    a brzmienie uzyskasz troszkę głośniejsze bardziej basowe na wolnych i krzykliwe w górnych partiach

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

Cytat Napisał KwachuGSE Zobacz post
    Podepne sie do tematu Mam orginalnego kata i ostatni tlumik tylko ze jak dla mnie jest troszke za cicho Myslalem nad zastapieniem srodkowego tlumika przelotowym.Nic nie spieprze taka modyfikacja?? Bo to jest jakis podobno tlumik rozprezny czy cos;/
    Wielkie dzieki za podpowiedz Jutro zabieram sie do roboty Jak zrobie nagram film i wrzuce wam tutaj linka pozdrawiam
    "Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson