A może by tak do odpowiedniego działu przenieść![]()
A może by tak do odpowiedniego działu przenieść![]()
Ja mam 195/65 R15 wyczytałem w instrukcji że takie mają być. Może w GT jest inaczej.Sam wybierałem pomiędzy Good Year UG 7+, a michelinami i we wszystkich testach GY nieznacznie wygrywał, bądź był na równi z Michelinami, przy czym UG 7+ są troszkę tańsze- więc po co przepłacać![]()
kuknij sobie w tabelce...pozdrawiam
...szperając w pamięci dochodzę do wnisoku że do G dokupowałem tylko zimowe felgi 15 a opony rzeczywiście zostały mi po 156SW - co nie zmienia faktu że świadomie wybierałem węższe już przy 156SW
Ostatnio edytowane przez obserwator737 ; 28-10-2009 o 23:02
Ja w sobotę przeskoczyłem na 205/55/R16 Michelin Alpin XGreen , hałasują ale mimo to to świetne opony ..![]()
Mi good yeary chodzą cichutko, zobaczymy jak będzie ze ścieralnością...
a ja nie mieszam - i latem i zimą jeżdżę, na 16 ";
zimowe Pirelli Sottozero - jeszcze za wcześnie, aby je ocenić;
była Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...
Rozmiar 185/65R15 jest blizszy letniej 215/45R17 niz 195/65R15.
Z zimowek polecam Dunlop Winter Sport 3D, ja natomiast na ten sezon do 156ki kupilem Hankook IceBear W440 zobaczymy jak sie sprawdza, a do 147ki caloroczne GY Vector 4Seasons.
Pzdr.
Fuuuj, jak mozecie proponowac do takiego auta jak GT 15, czy 16 calowe felgi? 17 to minimum, no chyba, ze wlascicielowi nie zalezy na estetyce. Ja mam na przód 235/40 R18 Pirelli Snow Sport, tyl 225/40 R18 Michelin Pilot Alpin. Obydwie gumy polecam.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
jakbym mieszkał w Oberschlesien to pewnie bym nie polecał nic poniżej 17
w Łodzi na 17 nie da się przejeździć zimy Alfą GT - połamiesz felgi , porozrywasz opony i kupisz minimum komplet wahaczy - ot rzeczywistość w kraju gdzie to co aspiruje do miana dróg jest w rzeczywistości bliższe duktom - zależy mi na estetyce ale mam też odrobinę rozsądku - po prostu szkoda $$$$ wyrzucać w ...dziury![]()