Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Temat: Warsztat na polnocy Krakowa

slaw8
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    Ja wyjechałem od nich z pęknięta szyba.
    No właśnie słyszałem.. A kiedy to pęknięcie zauważyłeś ? Bo zastanawiałem się jak by to musieli zrobić, aby przy wymianie zawieszenie uszkodzić szybę.

Mnie po ostatniej dłuugiej wizycie wymiany dołu silnika auto stanęło po 10km, okej laweta na koszt serwisu, w sumie nie wiem do dzisiaj co zawiniło (ponoć silnik wyciągnęli, ale nikt się do tego mi nie przyznał), zapłaciłem 200 zł za nowy rozrusznik, który ledwo kręci tym silnikiem i po trzech dniach odebrałem samochód, oby jeździł już cały czas. Ale i tak chwała im za to, że się podjęli tego W pewnym sensie mam powody do zadowolenia, bo cały koszt z rozrusznikiem wyniósł 2500zł, a nie 3500zł - robocizna została policzona na 500zł!

Ale to prawda, jakość usług się pogorszyła - pamiętam jeszcze jak jeszcze ostatniego lata była bardziej kumata ekipa, obecnie jeden wahacz z przodu i dwa łącznikami stabilizatora wymieniali mi przez jakieś 4h, po czym urwali mi drążek kierowniczy, po ustawieniu zbieżności samochód znosi w lewo koszmarnie - prościej jeździł z kołem latającym we wszystkie strony.. wcześniej wymieniane te części były w polinarze i zajęło to chłopakom z półtorej godzinki.

Z drugiej jednak strony, to najlepszy serwis jaki znam, chociażby dlatego, że części jakie zakładają zawsze są najlepsze, a naprawa polega na naprawieniu wszystkich usterek (nie ma opcji, że wymienią jedną rzecz i zignorują, że inna też wymaga wymiany), P. Żyła jest uczciwy - na początku myślałem (ostatecznie błędnie), że pasek rozrządu poszedł - no i w rozmowie telefonicznej nikt niczego się nie wypierał, padło nawet stwierdzenie, że jeżeli moje podejrzenia się potwierdzą to naprawa będzie na ich koszt - jaki inny serwis by się był skłonny przyznać do takiej winy?, a widziałem już kilkanaście serwisów - często zabieram się ze znajomymi do takich miejsc - niestety powszechne jest używanie najtańszych zamienników i wciskanie, ze to oryginalne części, naprawa tuczącego się zawieszenia za pomocą silikonu, wypieranie się wszystkiego, itd xD

Z dobrych serwisów polecić mogę jeszcze Węgrzyna oraz serwis w Węgrzcach - jak by kogoś interesowało to mogę zapytać kolegę o szczegóły (północ Krakowa), takie elementy jak zawieszenie czy inne nie "egzotyczne" 6V i Boxery myślę, że potrafią naprawić - znajomi tam zostawiają samochody i nie marudził mi nikt jeszcze na jakość usług - chociaż nikt nie robił tak poważnych remontów silnika jak ja.

Starałem się obiektywnie nakreślić sytuację :-)
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez slaw8 ; 06-11-2009 o 02:29

Użytkownik Rowerzysta Avatar porterneon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

slaw8 dowiedz sie prosze gdzie dokladnie jest ten warsztat na Wegrzcach.

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Cytat Napisał slaw8 Zobacz post
    No właśnie słyszałem.. A kiedy to pęknięcie zauważyłeś ? Bo zastanawiałem się jak by to musieli zrobić, aby przy wymianie zawieszenie uszkodzić szybę.

jak przy robieniu zawieszenia może pęknąć szyba ?? Nadinterpretacja albo pomówienie
    Zawieszenie robiłem dziś dokładnie łącznik stabilizatora - wjechałem o 9.15 wyjechałem o 10.00 wiec ekspresowo. Za dziś należy im sie plusik.
    A wracając do sprawy szyby to felerne zdarzenie miało miejsce przy poprzedniej wizycie. Pękniętą szybę zauważyłem kilometr po wyjechaniu z warsztatu. Pęknięcie od dołu w górę i co chwile sie powiększało dochodząc do rozmiaru z 40 cm w krótkim czasie. Robione było wtedy filtry, olej i poduszki silnika. W tym była wymiana filtra kabinowego który znajduje sie na podszybiu - trzeba je zdemontować o czym nie wiedziałem. Goście od wymiany szyby zapytali sie mnie czy demontowałem ostatnio podszybie. Ja im na to że nie - nie wiedziałem wtedy ze do tego filtra trzeba. Nie sa to moje wymysły tylko suche fakty. Zauważ że nikogo nie oskarżam i nie winie. Stwierdziłem tylko fakt że wyjechałem od nich z pękniętą szyba - niesmak pozostał.
    Kłócić sie z nikim nie bede bo ja powiem tak oni inaczej i nic z tego nie wyniknie.
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

mrutyś
    Gość

Domyślnie

hmmm ja kilka razy rozbierałem podszybie ale tak aby miała od tego pęknąć szyba to nie...
    słyszałem natomiast od dwóch osób że szyba przednia w AR156 pękła im sama z siebie... być może stało się i tak u Ciebie a że na terenie tego warsztatu...no cóż...

sorry za post pod postem ale pytanko mam czy ma ktoś może znajomego diagnostę? Kraków i okolice wchodzi w grę, najlepiej dzisiaj!
    Ostatnio edytowane przez fr33 ; 12-11-2009 o 21:48

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał porterneon Zobacz post
    slaw8 dowiedz sie prosze gdzie dokladnie jest ten warsztat na Wegrzcach.
    Jeśli chodzi o Węgrzce to ja mam doświadczenie z serwisem Pana Kubika (specjalizują się we francuzach).

Robiłem tam sprzęgło w Citroenie żony (ekspres, naprawa w ciagu doby), dali naprawdę dobrą cenę. W swojej Alfie wymieniałem u nich linki hamulca ręcznego (też niezła cena), ale przy odbirze miałem mały zgrzyt; z niewiadomych przyczyn na ich podwórku wyczerpał się prawie nowy akumulator (90 Ah). Nie podejrzewam, że byl to wynik braku profesjonalizmu, może coś zostawili włączone na noc...

Tak czy inaczej nie czuję oporów żeby pokecić to miejsce, zakład jest czysty a naprawy usługi i części które od nich kupiłem nie wymagały do tej pory dodatkowych ingerencji. Tutaj są na nich namiary.

lenny
    Gość

Domyślnie

ja właśnie wróciłem z serwisu na piastów (wymiana opon i świec) i jestem zadowolony
    za oponki zapłaciłem 200 zł za sztukę - barumy polaris 2, a za świece 38 szt. jakieś niemieckie... 70 zł za wymianę świec, opony free
    ... mają komputer, żeby alfę podpiąć i pokasowali mi błędy - zapłaciłem 70 zł
    total: 1100 zł

w sumie tanio, fachowo i w miarę szybko
    kierownik zakładu mówił, że serwisował już wcześniej alfy, ale chyba nie od nas z forum
    pozdrawiam
    lenny

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lenny Zobacz post
    ... mają komputer, żeby alfę podpiąć i pokasowali mi błędy - zapłaciłem 70 zł
    ale tylko pokasowali czy maja też rozeznanie w temacie odnośnie do czego tyczą sie te błędy ??

lenny
    Gość

Domyślnie

u mnie chodziło o wykasowanie błędu dotyczącego świecy nr 1, która była już spalona, co do poważniejszych usterek to ciężko mi powiedzieć, mam w sumie nadzieję, że się nie dowiem prywatnie uważam, że chłopaki robią tam dość fachowo wszystko, zresztą mają autoryzację citroena więc nie mogą się bawić w partaczenie...

inna sprawa, że mieszkam zaraz za miedzą i korzystanie z tego serwisu jest dla mnie mega wygodne nie mniej jednak będę opisywał co tam robią i jak robią w tym temacie bo raczej będę u nich wszystko robił, przynajmniej do czasu, aż się na nich zawiodę...
    Ostatnio edytowane przez lenny ; 13-11-2009 o 15:30

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ayem
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Była Alfa GT, jest MiTo QV i zwierzak chlewny.

Domyślnie

lenny: podasz jakiś namiar na chłopaków koło piastów? to też u mnie "na miedzy" może wpadnę na przegląd po zimie, bo mam wrażenie że tył trochę za bardzo się tłucze.

lenny
    Gość

Domyślnie

AD Serwis AJM BANASIK - Kraków
    Os. Piastów 61 (za nowymi blokami k/o Urzędu Skarbowego)
    31-625, Kraków
    tel. 012 / 645 92 20

strona niby jest ale nie działa... najlepiej rozmawiać z kierownikiem zakładu Jackiem, dla mnie gość konkretny

ps. w sumie to jestem też ciekawy innych opinii o tym serwisie...