No właśnie słyszałem.. A kiedy to pęknięcie zauważyłeś ? Bo zastanawiałem się jak by to musieli zrobić, aby przy wymianie zawieszenie uszkodzić szybę.
Mnie po ostatniej dłuugiej wizycie wymiany dołu silnika auto stanęło po 10km, okej laweta na koszt serwisu, w sumie nie wiem do dzisiaj co zawiniło (ponoć silnik wyciągnęli, ale nikt się do tego mi nie przyznał), zapłaciłem 200 zł za nowy rozrusznik, który ledwo kręci tym silnikiem i po trzech dniach odebrałem samochód, oby jeździł już cały czas. Ale i tak chwała im za to, że się podjęli tegoW pewnym sensie mam powody do zadowolenia, bo cały koszt z rozrusznikiem wyniósł 2500zł, a nie 3500zł - robocizna została policzona na 500zł!
Ale to prawda, jakość usług się pogorszyła - pamiętam jeszcze jak jeszcze ostatniego lata była bardziej kumata ekipa, obecnie jeden wahacz z przodu i dwa łącznikami stabilizatora wymieniali mi przez jakieś 4h, po czym urwali mi drążek kierowniczy, po ustawieniu zbieżności samochód znosi w lewo koszmarnie - prościej jeździł z kołem latającym we wszystkie strony.. wcześniej wymieniane te części były w polinarze i zajęło to chłopakom z półtorej godzinki.
Z drugiej jednak strony, to najlepszy serwis jaki znam, chociażby dlatego, że części jakie zakładają zawsze są najlepsze, a naprawa polega na naprawieniu wszystkich usterek (nie ma opcji, że wymienią jedną rzecz i zignorują, że inna też wymaga wymiany), P. Żyła jest uczciwy - na początku myślałem (ostatecznie błędnie), że pasek rozrządu poszedł - no i w rozmowie telefonicznej nikt niczego się nie wypierał, padło nawet stwierdzenie, że jeżeli moje podejrzenia się potwierdzą to naprawa będzie na ich koszt - jaki inny serwis by się był skłonny przyznać do takiej winy?, a widziałem już kilkanaście serwisów - często zabieram się ze znajomymi do takich miejsc - niestety powszechne jest używanie najtańszych zamienników i wciskanie, ze to oryginalne części, naprawa tuczącego się zawieszenia za pomocą silikonu, wypieranie się wszystkiego, itd xD
Z dobrych serwisów polecić mogę jeszcze Węgrzyna oraz serwis w Węgrzcach - jak by kogoś interesowało to mogę zapytać kolegę o szczegóły (północ Krakowa), takie elementy jak zawieszenie czy inne nie "egzotyczne" 6V i Boxery myślę, że potrafią naprawić - znajomi tam zostawiają samochody i nie marudził mi nikt jeszcze na jakość usług - chociaż nikt nie robił tak poważnych remontów silnika jak ja.
Starałem się obiektywnie nakreślić sytuację :-)
Pozdrawiam