Heh..tak jak pisałem przez duzy przeswit.. zalezy mi tylko na wzgledach wizualnych, i estetyce...Czy macie pewnosc co do tego ze bedzie problem z zaciskami...
Heh..tak jak pisałem przez duzy przeswit.. zalezy mi tylko na wzgledach wizualnych, i estetyce...Czy macie pewnosc co do tego ze bedzie problem z zaciskami...
no z tego co wiem to te wentylowane sa szesze wiec jak maja wejsc na orginalne zaciski ??
Witam.Napisał crazybiczes
Problem będzie taki, że w przypadku tarczy wentylowanej jej grubość jest inna niż tarczy niewentylowanej i co za tym idzie tarcza wentylowana nie zmieści się w jarzmo zacisku tarczy pełnej. Na twoim miejscu zainwestowałbym w nacinane tarcze dobrej marki i to wtedy da doskonały efekt wizualny, lub można też wymienić zaciski na te od tarcz wentylowanych, lecz to już większy koszt, ale i hamowanie lepsze. Wybór należy do Ciebie.
Co do dobrych jakościowo klocków poleciłbym jeszcze TEXTARY.
Pozdrawiam. :wink:
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
witam
ja mam z przodu brembo maxi a z tyłu zwykłe brembo i wszystkie klocki textar . spisuje się to przyzwoicie , objechałem już 25 tys. km i nigdy nie miałem niespodzianki.
pozdrawiam
Ja 2 lata temu zalożyłem tarcze brembo i klocki Ferrodo Premier, i powiem tak.
Nie jestem specjalnie z tego zestawu zadowolony, po nie całym roku, klocków z przodu nie było (przejechane 25tkm), tarcze miały takie bicie, że trzeba było je toczyć. Tarcze przetoczone, założone znowu klocki Ferrodo Premier. Od tej wymiany, w sierpniu minie rok i co, ano tarcze przy hamowaniu znowu mają cholerne bicie, a klocki do wymiany. Przebieg ok 20tkm. Sam teraz się zastanawiam jakie zalożyć klocki, Tarcze czywiście do przetoczenia, aha, jeszcze jedno, klocki Ferrodo Premier piszczą.
Koledzy a co myslicie o tym...
http://www.mikoda.pl/public/sklep.php?Content=det&id=66
Porostu wybrac opcje nawiercana i frezowaną.....
Z tego co sie orientje to firma specjalizuje sie w odlewie tarcz i opcjonalnie można wybrac ich nawiercenie i frezowanie... Tak wiec wtedy grubość tarczy powinna odpowiadac grubosci oryginalnej tarczy...
@PABLO
Czy mógł bys sprecyzowac ktore tarcze nacinane nadawały by sie do mojego silnika...może jakies linki...
Pozdrawiam...
Tarcz Brembo sie nie kupuje lepiej wydac kase na EBC...Napisał Derwisz
A co Ty bys chciał 50kkm na jednych klockach przejechac?? Jak klocki sa dobre to sie szybko zuzywaja, jak sa kiepskie i twarde to jezdzisz kilkadziesiad tysiecy kilometrow ale nie hamujesz... Tak jak z oponami...
Kolega mechanik zakłada takie tarcze swoim klientom i jest bardzo zadowolony , zero reklamacji lub narzekań na jakość tych tarcz , ja osobiscie kupiłem tarcze brembo kicha niesamowita to samo jeśli chodzi o tarcze ATE bicie tarczy przy hamowaniuNapisał crazybiczes
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ja odpuściłbym sobie tarcze nacinane/nawiercane niewentylowane. Tarcze Brembo Maxx niewentylowane krzywią się na potęge, jest na nie strasznie dużo reklamacji. Dziwnym trafem ta sama tarcza ale wentylowana już nie sprawia takich problemów.
Kup jakieś dobre gładkie tarcze i do tego jakiś miękki klocek
Ja mam ten sam problem z wyborem..Po kupieniu auta nie zmienialem klockow ani tarcz, zrobilem 50 tys i czas na nowe. Ale z tego co piszecie, widze ze chyba kupie oryginalne skoro tak dlugo jezdilem. A na sile chamowania nie narzekam, tylko te tarcze, kilka ostrych hamowan i zaczely bic... Naprawde jestem w totalnej kropce..