Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: gaz w 146 1.4boxer

DIABEŁ
    Gość

Domyślnie

Dzisiaj dowiedziałem się ,że do boxera nie zakłada się gazu bo nawet na sekwencji strzela, wiec co robić , bo każdy cośinnego mówi?

---------- Post dodany o godzinie 15:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:17 ----------

No dobra to co robić,bo dzisiaj dowiedziałem się,że boxer nawet na sekwencji strzela ....

DIABEŁ
    Gość

Domyślnie

No to dalej nie wiemy czy można założyć gaz do boxera.Może ktoś to konkretnie opisze.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Powiem Ci kolego tak, jak się założy najtańszy osprzęt do IV generacji [popularnie sekwencja] to i TS może strzelić, problem to tanie listwy wtryskowe Valtek itp. które potrafią po zgaszeniu auta puszczać na jednej bądź więcej sekcji gaz w kolektor ssący, a wtedy przy odpalaniu może być duże buummm.

Nie ma silników nie dających się zagazować, są łatwiejsze bądź bardziej wymagające co do osprzętu i montażu.

Moja rada taka, STAG4 lub 300plus [ale potencjału tego sterownika i tak 99% zakładów nie potrafi wykorzystać więc jeśli sam nie masz wiedzy i aspiracji do grzebania w nim nie warto dopłacać i lepiej założyć STAG4] do tego reduktor Zavoli Zeta dobry sprawdzony przez mnie w ciągu już paru lat jak zajmuję się instalacjami LPG produkt, wtryski minimum MagicJety najlepiej pojedyncze, montowane tuz przy wtryskach PB, nawierty pod wkrętki tuż obok wejścia wtrysków PB w kolektor i pod tym samym kątem co wtryski PB, ewentualnie zamiast MagicJetów wtryski Matrix XJ322, świetne wtryski, przygotowane fabrycznie w konfiguracji po dwie sekcje dla boxerów, ale ich cena jest dużo wyższa niż Magiców no ale za jakość, szybkość i precyzję dawkowania się płaci no i do tego dobre filtry fazy lotnej bo jakość polskiego gazu zostawia wiele do życzenia.

Podstawa to zakład z pojęciem, demontaż kolektora i wiercenie dokładne na warsztacie a nie na aucie i wióry w komorę spalania!!!

Do mnie masz trochę za daleko bo 250km, ale jak chcesz i jesteś w stanie machnąć 150km do dobrego zakładu który nie zmarnuje auta, odezwij się na PRIV, dostaniesz namiar do chłopaków ze Zbrosławic, masz do nich 150km.
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 13-12-2009 o 12:39
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

nocarz
    Gość

Domyślnie

witam
    mam problem ze swoja instalacja((
    mam boxera 1,4i.e z istalacja drugiej generacji.moj problem polega na tym ze auto niechce misie odrazu przelaczyc na gaz po opaleniu...dopiero przy okolo 60 stopniach sie przelacza na gaz...czy to normalne w tego typu instacji???

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał nocarz Zobacz post
    witam
    mam problem ze swoja instalacja((
    mam boxera 1,4i.e z istalacja drugiej generacji.moj problem polega na tym ze auto niechce misie odrazu przelaczyc na gaz po opaleniu...dopiero przy okolo 60 stopniach sie przelacza na gaz...czy to normalne w tego typu instacji???

Wiesz powiem tak, chcesz to sie tego pozbądź, albo przestaw programowo próg przełączenia na LPG [temp. reduktora] albo odszukaj na reduktorze wkrecony czujnik temp. i kable do niego, przetnij je, skręć do kupy i zaizoluj, będzie w każdej chwili dawał na LPG sie przełączyć ale nie przeginaj za mocno, bo może zmrozić parownik, kichnąć w dolot jeśli za zimny będzie reduktor w momencie przejścia na LPG.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts