Z Alfami też są takie przypadki, chociażby GT należąca do freecoNapisał marcins737
![]()
Z Alfami też są takie przypadki, chociażby GT należąca do freecoNapisał marcins737
![]()
o naszych alfach ci ktorzy w nich nawet nie siedzieli mowia identycznie i czy maja racje?Napisał marcins737
pozatym maserati nie kupuje sie po to, zeby nim dojechac spokojnie na wakacje w monako, tylko kupuje sie je bo budza emocje - podobnie jak alfa. kazdy alfista znosi chyba jakies wyrzeczenia dla alfy to dlaczego nie robic tego dla maserati skoro kogos stac?
![]()
Widocznie jest perfekcjonistą , a nie estetąNapisał marcins737
![]()
Tak DB9 zsłyneło z tego , że jest najgorzej wykonanym AstonemNapisał marcins737
![]()
Ale jeżeli chodzi o estetyke to DB7 było by bardziej właściwe. :wink: No ale nie krytykuje się głośno taty :wink:
ten film to Goldeneye - AFAIR...
a ferrari powozila niejaka Famke Jansenczyli xenia onthatop czy jak to tam....
a masz moze "swiat to za malo"? Fota?
Moim zdaniem pomysł bardzo trafiony, ja na Twoim miejscu bardzo poważnie rozważyłbym zakup jakiegoś Porsche 911 (najepiej turbo), Audi Rs4, Imprezy STI lub BMW M5 ewentualnie M3. Moim zdaniem jeśli ktoś myśli o osiągach to rzeczywiście Alfa Romeo nie jest najlepszym wyściej. Miałeś okazje spotkac na obwodnicy calibre turbo i chyba sam przyznasz, że Alfa w tym pojedynku jakoś nie zabłysnęła (przynajmniej tak słyszałem od kierowcy calibry).
Ja osobiście wybrałbym AUdi Rs4 lub Impreze STI :wink:
Fury ty jedz na hamownie czy ta Twoja GTA rzeczywiscie dobrze chodzi bo te filmiki cos nie zachwycają jak na taką moc, moze pare kuni gdzies ubyło??
Co do samochodów tu wymienionych to Porsche 911 to jest przykład niemieckiego kunsztu inżynieryjnego, jest zimne i wyrachowane, wszystko powstawało najpierw na deskach kreślarskich..... i dlatego wole włoskie samochody. Włosi najpierw rysują, potem budują. Potem nagle ktoś sobie przypomina, że trzeba w to upchnąć silnik. Włoskie auta są budowane z pasją i południowym temperamentem. Auta niemieckie są budowane wg liczb, wyliczeń i czystej matematyki- dlatego nawet najmocniejsze auta niemieckie w przekazywanych emocjach są gorsze niż o połowę słabsze nawet auta włoskie. Powtórze to jeszcze raz- nie znosze sterylności i dlatego wole włoskie samochody.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
To według Ciebie skąd są tacy inżynierowie jak Colombo, Lamperdi, Satta...? Według twej wypowiedzi powinno wynikać że alfy (jakby nie było też powstawały na desce kreślarskiej jak wszystkie auta, poza tym kazde auto w fazie koncepcyjnej jest "sobie rysowane") to ładne ale beznadziejnie technicznie auta, a tak nie jest.Napisał fiergloo
Odnośnie porshe, nie wiem skąd informacje, że je kradną? Pierwsze słyszę, a mam kilku znajomych posiadających prosiaki. Czy porshe jest zimne wyrachowane? Nie wiem na czym opierane są te domysły? Miałeś kiedyś przyjemność przejechać się "niemieckim ferrari"? Ja piątek spędziłem na torze w 964 (carrera 4) i zimny i wyrachowany to ostatnie cechy które by pasowały do tego, nomen omen wspaniałego i narowistego samochodu. Ja z pewnością porzakiem bym nie pogardził, starsze modele (np. 944, 924, i wspomniane 964 to bardzo mało awaryjne samochody i nie wiedzą co to rdza) Ja osobiście z niemieckich marek darzę tą największym szacunkiem, bo robią wspaniałe samochody, i pod maską nie znajdziesz wspólnych części z fiatem/vw(poza 914/924/944)oplem, fordem itp.
Reasumując, jak cię nie stać na ES30 to brałbym porshe, bo to świetne auta![]()
1984 GTV6 3.2 24V