Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Temat: czy zmiana AR na porsche to dobry pomysl ?

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    911 to jeden z najmniej awaryjnych samochodów na ziemi

maserati - najbliższy serwis masz w Berlinie , awaryjne jak diabli , znam przypadek pęknięcia paska w 3200GT przy 35kkm - koszt naprawy 40kzł
    Z Alfami też są takie przypadki, chociażby GT należąca do freeco

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    maserati budzi emocje ...również właściciela (z cyklu "kiedy się coś znowu rozpadnie")
    o naszych alfach ci ktorzy w nich nawet nie siedzieli mowia identycznie i czy maja racje? pozatym maserati nie kupuje sie po to, zeby nim dojechac spokojnie na wakacje w monako, tylko kupuje sie je bo budza emocje - podobnie jak alfa. kazdy alfista znosi chyba jakies wyrzeczenia dla alfy to dlaczego nie robic tego dla maserati skoro kogos stac?

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    ów ktoś komu rozpadło się maserati 3200gt powrócił do 911 i na nic innego (czytaj - włoskiego) nie chce patrzeć... po prostu miał dość
    Widocznie jest perfekcjonistą , a nie estetą

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    owo DB9 przeszło ...pasowanie blach nadwozia , montaż fabryczny był niezbyt staranny i szczeliny były bardzo przypadkowe
    Tak DB9 zsłyneło z tego , że jest najgorzej wykonanym Astonem
    Ale jeżeli chodzi o estetyke to DB7 było by bardziej właściwe. :wink: No ale nie krytykuje się głośno taty :wink:

adasco
    Gość

Domyślnie

ten film to Goldeneye - AFAIR...
    a ferrari powozila niejaka Famke Jansen czyli xenia onthatop czy jak to tam....

adasco
    Gość

Domyślnie

a masz moze "swiat to za malo"? Fota?

Piotr
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem pomysł bardzo trafiony, ja na Twoim miejscu bardzo poważnie rozważyłbym zakup jakiegoś Porsche 911 (najepiej turbo), Audi Rs4, Imprezy STI lub BMW M5 ewentualnie M3. Moim zdaniem jeśli ktoś myśli o osiągach to rzeczywiście Alfa Romeo nie jest najlepszym wyściej. Miałeś okazje spotkac na obwodnicy calibre turbo i chyba sam przyznasz, że Alfa w tym pojedynku jakoś nie zabłysnęła (przynajmniej tak słyszałem od kierowcy calibry).

Ja osobiście wybrałbym AUdi Rs4 lub Impreze STI :wink:

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

Fury ty jedz na hamownie czy ta Twoja GTA rzeczywiscie dobrze chodzi bo te filmiki cos nie zachwycają jak na taką moc, moze pare kuni gdzies ubyło??

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Co do samochodów tu wymienionych to Porsche 911 to jest przykład niemieckiego kunsztu inżynieryjnego, jest zimne i wyrachowane, wszystko powstawało najpierw na deskach kreślarskich..... i dlatego wole włoskie samochody. Włosi najpierw rysują, potem budują. Potem nagle ktoś sobie przypomina, że trzeba w to upchnąć silnik. Włoskie auta są budowane z pasją i południowym temperamentem. Auta niemieckie są budowane wg liczb, wyliczeń i czystej matematyki- dlatego nawet najmocniejsze auta niemieckie w przekazywanych emocjach są gorsze niż o połowę słabsze nawet auta włoskie. Powtórze to jeszcze raz- nie znosze sterylności i dlatego wole włoskie samochody.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    złom

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Co do samochodów tu wymienionych to Porsche 911 to jest przykład niemieckiego kunsztu inżynieryjnego, jest zimne i wyrachowane, wszystko powstawało najpierw na deskach kreślarskich..... i dlatego wole włoskie samochody. Włosi najpierw rysują, potem budują. Potem nagle ktoś sobie przypomina, że trzeba w to upchnąć silnik. Włoskie auta są budowane z pasją i południowym temperamentem. Auta niemieckie są budowane wg liczb, wyliczeń i czystej matematyki- dlatego nawet najmocniejsze auta niemieckie w przekazywanych emocjach są gorsze niż o połowę słabsze nawet auta włoskie. Powtórze to jeszcze raz- nie znosze sterylności i dlatego wole włoskie samochody.
    To według Ciebie skąd są tacy inżynierowie jak Colombo, Lamperdi, Satta...? Według twej wypowiedzi powinno wynikać że alfy (jakby nie było też powstawały na desce kreślarskiej jak wszystkie auta, poza tym kazde auto w fazie koncepcyjnej jest "sobie rysowane") to ładne ale beznadziejnie technicznie auta, a tak nie jest.
    Odnośnie porshe, nie wiem skąd informacje, że je kradną? Pierwsze słyszę, a mam kilku znajomych posiadających prosiaki. Czy porshe jest zimne wyrachowane? Nie wiem na czym opierane są te domysły? Miałeś kiedyś przyjemność przejechać się "niemieckim ferrari"? Ja piątek spędziłem na torze w 964 (carrera 4) i zimny i wyrachowany to ostatnie cechy które by pasowały do tego, nomen omen wspaniałego i narowistego samochodu. Ja z pewnością porzakiem bym nie pogardził, starsze modele (np. 944, 924, i wspomniane 964 to bardzo mało awaryjne samochody i nie wiedzą co to rdza) Ja osobiście z niemieckich marek darzę tą największym szacunkiem, bo robią wspaniałe samochody, i pod maską nie znajdziesz wspólnych części z fiatem/vw(poza 914/924/944)oplem, fordem itp.
    Reasumując, jak cię nie stać na ES30 to brałbym porshe, bo to świetne auta
    1984 GTV6 3.2 24V