Też nie w moim guście. Tylko kolorowy oryginał oddaje całe piękno tego znaczka.
Też nie w moim guście. Tylko kolorowy oryginał oddaje całe piękno tego znaczka.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Mnie się podobaWidzę to w granacie co by do całości pasowało. Tylko jak .. gdzie ta tajemnica ?
Mnie bardziej interesuje, jakiej farby do tegu użyć. Czy jakimś podkładem trzeba najpierw znaczek potraktować? Wtedy każdy sobie kolorystykę dobierze według uznania. Ja mam kapselki na felgach w kolorze czarnym (takie już kupiłem) i zastanawiam się nad ich renowacją
![]()
Pozdrówki!
Piciu
Więc robimy tak: odkrecamy grill, wyciagamy kratke z ramki i idziemy z sama chromowana ramka do naszej pracowni
obklejamy wsyzstko taśmą.. myjemy nitrem znaczek
obklejamy go w koło
bierzemy zwykły lakier w kolorze samochodu(jak komu pasuje), malujemy cały czekamy az wyschnie.
Nastepnie bierzemy papier scierny drobny i szlifujemy po wystających "garbach" na znaczku, jesli jest coś nie tak to igłą mozna lekko poprawic kontury.. następnie bierzemy paste polerską polerujemy to co przypadkowo zmatowalismy, nie zapominajac ze kontury są juz bez lakieru, czyli są srebrne. Po wszystkim bierzemy lakier bezbarwny(klar) i malujemy znaczek. Efektem jest taki oto znaczek![]()
genialne![]()
Efekt jest piorunujący, wczoraj odświeżyłem emblemat w swojej 145. Wygląda pięknie
nooooooo...dobre!mam nero vulcano i pasowalby mi taki znaczek...bede probowal...hehehehehe pozdroooo
Rownież skorzystałem z pomysłu i instrukcji kolegi
![]()
nooooooo MIK...kozackooo!!!kurde musze sie za to wziac...mam nadzieje ze sie nie pogniewacie ze z(s)papuguje...ALE WIDZI MI SIE TO STRASZNIE!!!pozdrooo