Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Ściemy stosowane przez handlarzy.

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Tak, ale jak kupujący prosi, żeby auto było nieodpalane i dojedzie gdzie trzeba to chyba sprzedający powinien tak zrobić.
    Uwierz mi, rzadko dotrzymuja slowa cwoki..... ile ja sie za dieslami najezdzilem.... ale jak byl nagrzany, to obrot na piecie i brzydkie slowo pod adresem sprzedawcy.

A najlepszy bajer, to "decydyujecie sie szybko, bo zaraz przyjezdza nastepny do ogladania".

dwa samochody temu mialem nawe takiego "drugiego klienta" podstawionego, zeby ten wlasciwy za dlugo myslal... i lyknal.
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 22-11-2009 o 08:17

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Żębocin Krakow Kempten DE
    Auto
    AR Spider 2.0 V6 TB

Domyślnie

wiecie co ? istnieją dwie strony ;ten kto kupuje i ten kto sprzedaje . zaczne od sprzedającego . racja jest wielu mało wiarygodnych sprzedawców sam miałem z wieloma doczynienia , ale co do kupujących to naprawde uwieżcie czasami nie wytrzymuje ,błogi śmiech mnie ogarnia na temat sam. ich wad itp. wyglądaja jakby wykuli wszystkie informacje o aucie ,a chitem to klijent sprawdzajacy według listy jakiegos redaktorka np. z auto światu . a ostatnio byłem na ogledzinach na serwisie Alfy z AR145 za 4 tys zł bo klijent sobie zażyczył . więc nie tylko śmieszni są sprzedawcy ale i kupujący.

---------- Post dodany o godzinie 23:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:48 ----------

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    Uwierz mi, rzadko dotrzymuja slowa cwoki..... ile ja sie za dieslami najezdzilem.... ale jak byl nagrzany, to obrotn a piecie i brzydkie slowo pod adresem sprzedawcy.

A najlepszy bajer, to "decydyujecie sie szybko, bo zaraz przyjezdza nastepny do ogladania".

dwa samochody temu mialem nawe takiego "drugiego klienta" podstawionego, zeby ten wlasciwy za dlugo myslal... i lyknal.
    jak ktoś ma do sprzedania jedno autko to wiadomo że ściema ale jak mam na placu dwadzieścia i przychodzi sobota to jedni wychodza a drudzy wchodza i jak coś jest ciekawego to wybacz ale trudno żeby ostygło .
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 22-11-2009 o 08:13 Powód: ort

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

U mnie przy kupnie belli było tak:
    - wymienione tarze i klocki: patrze faktycznie wyglądają na nowe
    - wymieniona pompa wspomagania: wyglądała jak nowa - po 5kkm wymieniłem bo jakiś tani zamiennik ZKF czy jakoś tak
    - wymieniona pompa abs - wygląda na nową
    - ale już o cieknącej misce nie wspomniała kobita a samochód stał na piasku
    - wymieniony rozrząd - bez udokumentowania, sam musiałem wymienić

Przy samym zakupie nic nie widać wad wszystko później samo wychodzi
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał MarekV6 Zobacz post
    jak ktoś ma do sprzedania jedno autko to wiadomo że ściema ale jak mam na placu dwadzieścia i przychodzi sobota to jedni wychodza adrudzy wchodza i jak coś jest ciekawego to wybacz ale czswami trudno żeby ostygło .

litosci, zrob cos z ortografia... jest sprawdzanie pisowni, bo az w oczy kluje.
    a dwa - to chyba mi nie wmowisz, ze obecnie taki ruch w komisach, ze auto nie nadaza ostygnac.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Żębocin Krakow Kempten DE
    Auto
    AR Spider 2.0 V6 TB

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    litosci, zrob cos z ortografia... jest sprawdzanie pisowni, bo az w oczy kluje.
    a dwa - to chyba mi nie wmowisz, ze obecnie taki ruch w komisach, ze auto nie nadaza ostygnac.
    ortografia to moja słaba strona . ja niemam normalnego komisu przy drodze, tylko sprzedaje przez internet ludzie przyjezdzaja z całej polski jak masz cos ciekawego i cena rozsadna a pozatym jestem mechanikiem i powiedz jak sprzedam autko w nidalekom okolice to jak bym mial komuś puścić bubla? po to żeby sobie opinie popsuć?

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

moze jestes uczciwy ale duzo handlarzy poprostu oszukuje i zeruje na niewiedzy kupujacych

W Rzeszowie jak miasto sprzedalo sluzbowego citroena c5 to nagle z 270 stracil przebieg na 137. Nowy właściciel mowil ze licznik byl zepsuty i go wymienil ale w ogloszeniu chyba przebieg byl podany z nowego licznika a nie z oryginalu.Artykul ponizej.

"Pod koniec ubiegłego roku samorząd Rzeszowa wzbogacił się o nowy służbowy pojazd - forda mondeo, rocznik 2008. Samochód kosztował ponad 90 tys. zł. - Został zakupiony, ponieważ jeden z dwóch miejskich samochodów - citroen C5 musiał odejść na zasłużoną samorządową emeryturę - mówi Maciej Chłodnicki, rzecznik prezydenta Rzeszowa.
    Citroena zakupił jeszcze w 2002 roku prezydent Andrzej Szlachta. - Ten samochód miał na liczniku ponad 270 tys. km. Był mocno zużyty, często się psuł, w ubiegłym roku stanął np. na autostradzie w Niemczech - tłumaczą urzędnicy. Miasto postanowiło go sprzedać. - W przetargu, który na podstawie umowy z miastem przeprowadził PZMot - tłumaczy Chłodnicki. Pierwszy przetarg, który odbył się pod koniec stycznia, nie powiódł się. Nie było chętnych do wydania 17 tys. zł za używany samochód. Drugi już się udał - po obniżeniu ceny do 13 tys. zł citroena kupił przedsiębiorca z Łańcuta .
    Okazało się jednak, że to nie koniec związku samorządu Rzeszowa z tym pojazdem.
    Jeden z naszych pracowników przeglądając w ostatni piątek portal otomoto, zauważył, że citroen został wystawiony na sprzedaż. Poznaliśmy go po widocznym na zdjęciu numerze rejestracyjnym oraz po naklejce "Rzeszów - miasto in plus". Samochód nie jest nasz, jego nowy właściciel może z nim zrobić, co mu się żywnie podoba. Dziwne było jednak to, że w ogłoszeniu był inny przebieg, o wiele niższy. Nasz citroen miał ponad 270, a w ogłoszeniu 137 tys. zł. Uznaliśmy, że coś jest nie w porządku - opowiada Chłodnicki.
    Sprawą zajął się miejski rzecznik praw konsumenta - Artur Kondrat. - W piątek po godz. 15 wysłałem pismo do Komendy Powiatowej Policji w Łańcucie. Było to zawiadomienie o usiłowaniu popełnienia przestępstwa - tłumaczy Kondrat.
    Jak zareagowała policja? - Sprawdzamy, czy nie doszło do oszustwa - mówi Mariusz Stanio z łańcuckiej policji. To właśnie w Łańcucie znajduje się komis samochodowy, którego właściciel wystawił citroena na sprzedaż. W poniedziałek pojechali tam policjanci, by zrobić oględziny auta. Porównali je z zdjęciami w internecie, a także sprawdzili, czy rzeczywiście licznik z przebiegiem auta był "odkręcany"
    - O naszych ustaleniach nie możemy na razie mówić - zastrzegał po południu Stanio.
    Nieoficjalnie policjanci mówią, że zarzuty wobec właściciela komisu będą na pewno. Pytanie tylko, jakie. Za samo oszustwo grozi od 6 miesięcy do 8 lat więzienia. Ale w tym przypadku trudno mówić, że do oszustwa doszło. - Bo auto nie zostało sprzedane, więc nie ma poszkodowanego. Możemy mówić raczej o próbie dokonania oszustwa, za co grozi maksymalnie 2 lata więzienia - słyszymy od funkcjonariuszy"
    Policjanci nie przypominają sobie, żeby prowadzili już podobną sprawę, choć "odkręcanie" liczników z przebiegiem aut przez sprzedawców jest nagminne. - Ten przypadek pokazuje, że warto się interesować - na ile to możliwe - co się dzieje z autem, które sprzedaliśmy - podkreśla Mariusz Stanio.

Źródło: Gazeta Wyborcza Rzeszów"

Artykul http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34...kilometry.html
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

Częstym u handlarzy jest "odmładzanie" rocznika- w ogłoszeniu po prostu piszą, o rok młodszą datę, a jak klient przyjeżdża to się tłumaczą, ze kolega wystawiał ogłoszenie i pomylił itp, to samo z wyposażeniem- zazwyczaj piszą więcej niż jest w rzeczywistości. Najważniejsze, żeby klient przyjechał, reszta już w bajerze handlarza- sam znam kilku takich handlarzy, którzy samochód potrafią sprzedać drożej niż wystawili w ogłoszeniu- widziałem dwa takie przypadki na własne oczy No ale jak klient kupuje sercem, to tak już niestety jest
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

["a ostatnio byłem na ogledzinach na serwisie Alfy z AR145 za 4 tys zł bo klijent sobie zażyczył . więc nie tylko śmieszni są sprzedawcy ale i kupujący."]

Nie wiem co w tym takiego zabawnego jest, że klient przed ewentualnym zakupem chce sobie sprawdzic samochód w serwisie
    Ostatnio edytowane przez piter ; 22-11-2009 o 21:02

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

auto za 2-3 tys kupuje sie po to zeby nim jezdzic np.do pracy a jak sie zepsuje to sie kupuje nowe;d moze chcieli sprawdzic czy alfa jest do pojezdzenia czy od razu do naprawy
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P