ja tez wolałbym zrobić remont ale byłem dzisiaj w serwisie pytac sie o czesci koszt jednego tłoka z kpl pierscieni wynosi 1000zł oczywiscie orginał no i w oryginale nie ma nad-wymiarowych tylko nominalny wymiar co umnie odpada bo musiałbym zrobić szlf cylindrów i to nawet na drugi bo zuzycie cylindrów jest bardzo duze mógłbym kupic jakies zamienniki po 500zl za komplet ale to i tak dochodzi jeszcze koszt szlifu cylindrów + nowe panewki +kpl. uszczelek silnika a jeszcze nie wiem czy głowica jest ok takze wole chyba wydać kasę i poszukać jakiegoś silnika z jakiegoś angola
Witam , kolego ja mam przebiegu 270 tys i silnik mi chodzi jak marzenie ( dobrze go traktuje ) lecz podepne sie pod temat w sprawie tego uszkodzonego zbiorniczka kolo filtra powietrza otuz montowalem u siebie halogeny i zauwazylem ze w obudowie filtra powietrza mam jakis otwor i widac filtr , nie wiem czy tak ma byc czy czegos brakuje z tego co widzialem na innych filtrach to wlasnie powinna sie tam znajdowac dalsza czesc filtra - mam pytanie czy moge tak jezdzic ? bo w sumie nic mi sie nie dzieje wszystko jest OK , nizej podaje foto jak to wyglada http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8504a0ef4.html
raczej nic nie czuje , dzieki za konkretna odpowiedz bo juz sie balem ze cos moze sie stac powaznego , bede mosial kupic i zamontowac
witam kolege..
sam teraz robię remont jtd i również zastanawiałem się czy remont czy wrzucać używany silnik.. na Twoim miejscu szukał bym bloku z tłokami jeżeli Twoje są w opłakanym stanie, głowice dał bym do regeneracji ja płaciłem za kompletną regeneracje bez prowadnic 500zł z planowaniem itd., uszczelka pod głowice ok150zł, komplet oryginalnych pierścieni 350zł..
jak sie tak rozglądałem to silnik bez osprzętu w granicach 3000zł do tego jak nie robisz wszystkiego sam ok 1200zł liczy sobie warsztat za przerzucenie osprzętu i wrzucenie silnika co daje już 4200zł
jeśli masz możliwość kupna silnika, który możesz odpalić to ja bym zaryzykował i kupił cały silnik, jak nie to nie ryzykuj bo od "stania" może być w takim stanie jak mój zapieczone pierścienie, uszczelniacze jak kamień ( 2 lata była nie odpalana, czas i bezruch zrobiły swoje)