Co do wykładziny to była moja pierwsza myśl bo kiedyś w clio miałem podobny problem z tym, że wtedy nie dosunąłem szyby i podczas mycia się nalałoTeraz wykładzina suchutka, szyberdachu nie posiadam i bardzo się z tego ciesze. Filtr mam suchy i niedawno wymieniony tak jak już pisałem. Sprawdzę wieczorem te kanały odprowadzające, tylko naprowadźcie mnie dokładniej żebym żadnego nie przeoczył
![]()
kanały odprowadzające masz jak zdemontujesz te plastiki pod szybą. Mi kiedyś parowało ale zrobiłem tak ze ustawiłem deskę na tylnej kanapie na desce farelkę włączyłem na maxa jako że stał na zewnątrz a nie w garażu wybrałem noc kiedy miało nie padać, odsunąłem szyby po 1,5cm każdą i zostawiłem na noc... jedyna uwaga to taka, że trzeba to zrobić tak aby farelka nie była powodem zastania rano spalonego samochodui tak aby ta wilgoć z wnętrza miała gdzie uciec... u mnie pomogło, mija 2 lata i nie parują jak parowały, owszem czasem się zdarzy że zaparują jak jest zimno i deszczowo, biegnie się do samochodu i wsiada się i mokrym i zdyszanym, ale to nie ma opcji aby nie zaparowało
![]()
Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 30-11-2009 o 09:36
Wyjdę z pracy to poodkręcam te plastiki i zobaczę. Sposobu z farelką jednak nie będę u siebie praktykował bo wole mieć srebrny samochód w całości niż czarny w kawałkachZresztą nawet jeśli bym chciał to nie mam jak bo mieszkam w bloku, a samochód stoi w garażu jakieś 500m dalej i nie mam tam źródła prądu.
a co z podgrzewaną szybą tylną? jakoś słabo ona grzeje?
Skoro masz garaż, to zostawiaj uchylone szyby w aucie.. nie powinny być wtedy zaparowane.
Szyba tylna grzeje w pewnej części bo mam uszkodzone ogrzawanie przez pomysłowość poprzedniego właściciela... Myślę nad wymianą szyby, ale to dopiero na wiosnę lub w lato. Tył tyłem niech se będzie zaparowany, najbardziej tu zależy mi na przedniej i przedniej bocznejAczkolwiek miło by było jakby wszystkie były czyste.
Cóż mi po tym, że w garażu będą uchylone jak za dnia samochód stoi na dworze. W garażu nie muszę nawet odsuwać szyb bo z zasuniętymi mi nie paruje. Dzieje się tak tylko gdy stoi na dworze.
co do ogrzewania tylnej szyby nie wiem w jakim masz stanie te uszkodzenia ale możesz spróbować czegoś takiego jak klej elektroprzewodzący ze srebrem np http://www.allegro.pl/item812035743_...ania_szyb.html
Próbowałem, dokładnie tym samym klejem. Działało przez jakiś czas i znowu nie działa. Samochód miał wybitą przednią i tylną szybę przez jakiś "chuliganów". Poprzedni właściciel wstawił nowe szyby i najwidoczniej przy montażu tylnej urwał po prawej stronie tą blaszkę do ogrzewania. Przykleiłem ją tym klejem i śmigało, a teraz widzę że znowu nie działa. Musze to kiedyś jeszcze raz rozkręcić i zobaczyć.