Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Klucze, karty, pilot i alarm

skrzysio
    Gość

Domyślnie

Owszem kolego może masz rację ja tej funkcji użyłem może z raz i to wszystko, wolę drugim kanałem obsługiwać szyby.
    Zaraz pokarze się wpis że można podłączyć szyby pod zamek, tak można ale gdy świeci słońce to zostawiam je lekko uchylone a alfik jest zamknięty , podłączenie pod zamek spowodowało by zamknięcie.
    Jak z wszystkim trzeba wybrać kompromis i pomyśleć co i jak będzie nam bardziej potrzebne i praktyczne.Ja wybrałem szyby ponieważ nie mam klimy , Ty może masz klime i potrzebna jest Ci bardziej klapa co wybierzesz to będziesz miał

Ale zboczyliśmy z tematu głównego
    Kolego "medork" pewno złamać kod z nadajnika jest możliwość,tylko jakim kosztem :?: . Polecił bym Ci montaż nowego alarmu i wcale nie musisz pruć instalacji (myślą przewodnią niech będzie nie naszkodzić a zrobić )
    Wszystkie potrzebne przewody znajdują się w okolicy kierownicy dołącz centralkę nie rozłączając nic ,niech działa jako akcesorium a nie podzespół
    Do montażu potrzebujesz tylko próbówki i jak choć troszkę masz pojęcie o elektryce zajmie Ci to około 3 godzin.Montuję zawsze alarmy jednej firmy i jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem(na PW wysyłam Ci linka aby admin nie wstawił mi ostrzeżenia za kryptoreklame )
    Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Niestety (a może na szczęście) - nie miałem fabrycznie zamontowanego alarmu i centralnego zamka więc nie miałem z tym problemów, ale widzę, że fabryczne zabezpieczenia zamiast Wam ułatwiać życie, tylko je utrudniają i narażają na nie potrzebne koszty natomiast dla prawdziwego złodzieja fabryczna instalacja nie będzie stanowiła problemu :|

Zleciłem firmie zajmującej się montażem instalacji alarmowych - alarm i centralny zamek - za wszystko zapłaciłem ok. 400 zł - na dwa lata mam gwarancję i święty spokój a dorobienie kluczyka kosztowało mnie 17 zł :mrgreen:
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

skrzysio
    Gość

Domyślnie

Całkowicie się z Tobą zgodzę kolego as. Chcesz ukraśc alfę wchodzisz na forum i tu wszystko pisze jak co i który przewód odciąć aby odjechać .
    Jestem tego zdania że najprostsze zabezpieczenie nie fabryczne jest lepszym zabezpieczeniem przed kradziejami niż to które montowane jest tak samo w każdej i w tym samym miejscu. Pozdrawiam