Owszem kolego może masz rację ja tej funkcji użyłem może z raz i to wszystko, wolę drugim kanałem obsługiwać szyby.
Zaraz pokarze się wpis że można podłączyć szyby pod zamek, tak można ale gdy świeci słońce to zostawiam je lekko uchylone a alfik jest zamknięty , podłączenie pod zamek spowodowało by zamknięcie.
Jak z wszystkim trzeba wybrać kompromis i pomyśleć co i jak będzie nam bardziej potrzebne i praktyczne.Ja wybrałem szyby ponieważ nie mam klimy , Ty może masz klime i potrzebna jest Ci bardziej klapa co wybierzesz to będziesz miał![]()
Ale zboczyliśmy z tematu głównego
Kolego "medork" pewno złamać kod z nadajnika jest możliwość,tylko jakim kosztem :?: . Polecił bym Ci montaż nowego alarmu i wcale nie musisz pruć instalacji (myślą przewodnią niech będzie nie naszkodzić a zrobić)
Wszystkie potrzebne przewody znajdują się w okolicy kierownicy dołącz centralkę nie rozłączając nic ,niech działa jako akcesorium a nie podzespół![]()
Do montażu potrzebujesz tylko próbówki i jak choć troszkę masz pojęcie o elektryce zajmie Ci to około 3 godzin.Montuję zawsze alarmy jednej firmy i jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem(na PW wysyłam Ci linka aby admin nie wstawił mi ostrzeżenia za kryptoreklame )
Pozdrawiam