Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
tyle ze zadnych płynów mi nie ubywa, bierze tylko olej...a dym biały... pod korkiem czysciutko
witam kolegę
może nie w benzynie ale w dieslu miałem taki problem jutro skończę składać w końcu silnik.. żarło mi oleju z 120ml/100km i odziwo nie kopcił na niebiesko ale w 100% biały dym a płynu nie ubywało co się okazało uszczelniacze + zawory wydechowe wyjechane totalnie( przez pierwsze 10min biała chmura potem lekko, z zrzucona odmą po 10min nic a nic a olej wciągało)
przyczyn może być wiele
- źle założone pierścienie?? raczej olejowe
- wciska olej górą?? ( nie wiem jak jest w TS jeśli źle mówię niech ktoś mnie poprawi.. wyrzuć odmę na bok jeśli jest ta z pokrywy zaworów, zobaczy czy przez nią wyrzuca olej, jeśli przy ściągniętej odmie będzie brało mniej to raczej przez zawory ciśnienie wciska ( można ściągnąć kolektor wydechowy i zobaczyć na których cylindrach mokro)
- "pasowanie (luzy)tłoków z tuleja jest za duże"?? jak powiedział 75andrew155
- pęknięte tłoki lub podrobiony cylinder ale wtedy to raczej by nie jeździła??
musi sobie kolega odpowiedzieć na te pytania
a przedmuchy są? mocno dmucha spod bagnetu?
jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi![]()
spod korka dmucha ale nie chlapie, z bagnetu tez cos idzie ale tez nic nie pluje,
---------- Post dodany o godzinie 20:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:39 ----------
ale mam przy sciagnietej odmie jezdzic tak?
i wtedy spradzwic
?
ogólnie to odmy nie powinno się ściągać ale bez ściągnięcia się nie przekonasz.. najlepiej by było gdyby ktoś bardziej znający się na TSa się wypowiedział
przedmuchów dużych nie powinno być jak by Ci olej wyrzucało bagnetem to jednym słowem "kaplica" ale jak dość duże przedmuchy ma to mogą być temu winne pierścienie niekoniecznie muszą przyjąć się po remoncie.. jakiej marki one były?
nie pamietam marki, wiem ze zamawiałem je w serwisie bosha
---------- Post dodany o godzinie 21:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:42 ----------
i takie pytanko na marginesie? to jest normalny dzwiek silnika 2.0ts ze od ok 3-4 tys obr w zwyz silnik ma taki fajny pogwizd jak cos niby maa turbinka?zadnych przeróbek pod maską nie było