tak z ciekawości jaki jest nr fabryczny tej pompy, sprawdzałeś w eperze jaka powinna być?
tak z ciekawości jaki jest nr fabryczny tej pompy, sprawdzałeś w eperze jaka powinna być?
a dlaczego nie dasz pompy do regeneracji?? regeneracja ok 100-150zł i zapewne pochodzi dłużej niż używka której stan stoi zawsze pod znakiem zapytania.
Roger zmien tego gifa bo placze ze smiechu jak go widze za kazdym razem i nie moge myslec ;p
co Ty chcesz, mamlający chłopek jest wporzo hehe
hehe
a co do tematu dzisiaj dolałem płyn do wspomagania bo trochę wyparował i jest ok, rzęziło trochę przez chwilę. Do tego po tym mrozie -17'C odezwało się łożysko altka :-)
Witam nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego piszę tutaj...
Więc tak rano dopalam Alfę a tu jakiś nie znany hałas, wystraszyłem się ze to coś z rolami nie tak, otworzyłem maskę i i dźwięk dobiegał z okolic rozrządu. Wyłączyłem silnik i z zbiornika płynu wspomagającego zaczęła kipieć jakaś piana ;/ zatrzymałem to palcem, ale i tak tego trochę wypłynęło. Po chili namysłu spróbowałem jeszcze raz, odpaliłem i ten sam dźwięk i po wyłączeniu znowu piana. Pomyślałem pewnie coś zamarzło ;/ Spróbowałem jeszcze raz, samochód pracował na niskich obrotach ale cały czas wyło z pod maski, przy skręcaniu kierownicą się to nasilało. Wyczytałem ze to może być pompa, ale co ma oznaczać ta piana ?
Mozę nie muszę wymieniać pompy? Mozę po wymianie płynu wspomagającego problem zniknie?
Z góry dzięki za odpowiedz
No więc wszystko jest na dobrej drodze![]()
Kupiłem nówkę pompę od Audi A4 - koszt 330zł, do tego pasek - 70zł + płyn 50zł + robocina(200-250) ale nie wiem ile dokladnie za to policzą. Więc taki mniej więcej jest koszt wymiany pompy na nową.
Mam podobny problem jak opisywany, jednak poziom płynu wspomagania jest ok, nie ma też żadnego wycieku ze zbiorniczka. Wycie to występuje jedynie przy dłuższych dystansach, na krótkich trasach tak do 5 km, jest wszystko ok. Co w takim razie może być przyczyną?
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic