Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Katowice
Nie ma problemu o ile interfejs będzie pasował (wtyczka)bo w samym tylko BRC są różne.
A co do gazowników to moje zaufanie do nich jest ograniczone.
Na samym początku nie umieli sobie z regulacją poradzić więc zaczeli ciemnotę wciskać że to wina układu zapłonowego (świece kable). Auto miało wtedy 2 tysiące przebiegu (!) a przewodów zapłonowych nie ma tam w ogóle. Wezwali gościa z centrali i tenże wgrał nową mapę i po problemie.
Wiec tak dzis dzownilem do swojego gazownika i wytlumaczylem mu to co mi napisales czyli, ze musi przestawic mi ta temperature powietrza na wieksza, a on na to ze sa dwie temperatury w instalacjach BRC. Pierwszy czujnik znajduje w reduktorze, ktory mierzy tem wody, a drugi czujnik na listwie wtryskowej i jest on od tem gazu i o tym czujniku mowimy. Jest to temperatura gazu ktora trafia do listwy a potem do silnika, powiedzial ze mozna to przestawic na wieksza tem ale on nie poleca bo psuje sie tak silnik i wtryskiwacze. Gaz ma tem -20 i po to ogrzewa sie go w parowniku zeby mial tem dodatnia. Jesli zwiekszymy tem to bedzie trafial zimny gaz do listwy i do silnika co spowoduje szybsze zuzycie... Wiec dam sobie spokoj z tym i Tobie tez polecam to zmienic jak bylo...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez selius ; 25-01-2010 o 15:56
Lepiej nie puszczać gazu o temp poniżej zera - szkoda wtryskiwaczy![]()
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
Moje ex:
Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
Moje aktualne:
AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.
Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa
Tez tak uwazam dlatego nic nie przestawialemTrudno pojezdze troche na benyznie dluzej
![]()