Już zamówiona dla mojej osobymoja 156 idzie przez 75 na sprzedaż
trafi w dobre ręce
no okej ale teraz moja obiecana dluzsza wypowiedzjedziemy, Buda do spawania zdejmij nakladki czyli nie ma nadkoli dalej masz progi (tez dupa) wiem bo zagladalem potem przedni pas na dole tez dupa, podluznice przod i tyl to samo bagaznik itd dalej wszytskie prawie elementy gumowe ktore moglem obczaic nie otwierajac maski to szrot. Do tego silnik usprawnic podpowiedz do tego silnika nawet nei ma manuala oficjalnego ze str alfy czesci nei istnieja (czesc pasuje od 2.5) a ich dostepnosc jest zerowa. Wiesz ile kupuje sie np donuty do v6? zapytaj gdzie trzeba. Dalej mamy pospawana bude. Aha drzwi tez w duzej czesci nie ma. w zaiweszniu masz tu w wiekszoci z mocniejszych wersji typu ts turbo vka czyli ciezej niz do zwyklych.
No to teraz masz pospawana budewpawali mzaprawki wybebeszylim do zera (bo to tak wyglada) i jest git. TEraz trza byc cos zrobic zeby za 3 lata nie bylo dupy czyli chciaz wypiaskowac czesc wlozyc dobre zabez spodu (ktory tez jest troske do pospawania). I teraz malujemy calosc
ura bo lakier jest w stanie kiła niestety
po tylu spawanaich zreszta do czego sie nadaje. Zakaldam ze sam prujesz auto do zera i skladasz. i fele renowacja oponki to juz masz 1500
![]()
I nie masz tu min 15 a pewnei 20 tys?
to nei remonty dupowozow z lat 98 i wyzej gdzie wszytskei graty masz od reki siedze w youngach od lat wiem troche jak to wyglada. acha nei chce was zniechecac, tylko pokazac ile kosztuje zrobienei auta zeby nie bylo przykro jak braknie kasy.
...Remont silnika biorąc pod uwage wymiane pewnych elementów(uszczelka, Paski) ok 1500-2000 zł...Wiem bo miałem to robić...Blacha ok sypie się....są reperaturki których koszt wynosi ok 70 zł za sztuke. Ja za zaprawki i nowy lakier miałem policzone 1000 do 1500 zł...(u znajomka blacharza-lakiernika)...Podwozie liczmy nawet drugie tyle...Amorki jak chce się wymienić kosztują od 200 zł na tył do 100 na przód...A w którym miejscu te spawy były widoczne, za przeproszeniem ja nic nie spawałem(może mój wujek)....bo tak mnie tym zaciekawiłeś...Lewe tylne nadkole od strony drzwi Jest przeciągnięte białym sylikonem(nie moja sprawa).Może to pomyliłeś ze spawem mówiąc że drzwi to kaplica..;-).Z drzwiami jest tak że rdza występuje jedynie na rantach...w tych miejscach gdzie odprysł lakier...(A to że się sypie pod plastikami to żadna nowość, to jest bardzo częsty problem w tym modelu przedewszystkim z tyłu.Ze skrzynią nie ma problemów....oby tak dalej...Ale w razie czego....Wujowi jak coś się stało(czyli nie wchodził wsteczny) pojechał do włoch i przywiózł Całe DOBRE tylnie zawieszenie De Diona i sprawną skrzynie...za śmieszne koszta....A rzeczy które kupowałem do niej takie jak: Pompa hamulcowa, Tarcze...były z dnia na dzień...Mechanicznie auto jest sprawne...największym mankamentem jest blacha...
Nawiasem mówiąc już dogadany jestem z Rafałem "I0bak" w sprawie 75 i chłopak chce z nią zrobić to na co mnie teraz nie stać...Wiem że trafia w dobre ręce...W przeciwnym razie bym ją trzymał, ale komu by to na dobre wyszło Alfince na pewno nie.
A ja kiedyś na pewno (jak mi sie uda odłożyć ) polece po 75...Włochy, Szwajcaria, Belgia, Francja........tam gdzie coś znajde.
Pozdrawiam Amigas....Do zo na ulicach.
NO ALFA NO FUN
Ostatnio edytowane przez Gregu155 ; 31-12-2009 o 12:06
MichałRTK7....więc na dobrą sprawę tylko blachy (tylko albo aż), i drobnica wykończeniowa. Wymaga nie małego wkładu finansowego z tego co czytałem. więc kolega Amigas też ma częściowo racje, ale jeśli zajmię się tym ktoś kto nie będzie miał słomianego zapału to w niedługim czasie zrobi z tego autka cudeńko![]()
Sprzedana już? Bo na retkini już nie stoi!
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
...jeszcze nie sprzedana...na retkini od 2-ch miechów jej nie widać...Jutro przyjeżdża koleś ją oglądnąc....ale jest już na 100% zdecydowany kupić...
W sobote zabieram ją na kołachsłomianego zapału nie mam bo juz kilka samochodów ładnie odnowiłem ale tego zamierzam rozebrac od zera. A jesli chodzi o czas ktory mi zajmie rekonstrukacja to mysle ze jakiś rok
Miejmy nadzieję, ze Michał mi ją sprzeda w sobote ;p Musze wziasc jakies chusteczki aby się nie popłakał za Bellą
![]()
MichalRTK7 widzę że sprzedała się wręcz na pniufajnie że się nią ktoś zajmie. Nawiasem mówiąc fart niesamowity, na moje pseudo ogłoszenie zareagowały dwie osoby i w dalszym ciągu rakieta stoi u mnie, hehe, widocznie gaźnikowce mają mniejsze wzięcie niż dizelki
Pozdrawiam i życzę powodzenia w odbudowie l0bak
NO TO WPADŁEM...