Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Pomoc dla Was w dyskusjach z.....

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

Polecam zobaczyć Ranport TUV-a .
    Tam Alfa wypadła prawie NAJGORZEJ chodzi o model 145,146,147 bo inne nie znalazłem i są tam raporty w nawet do 10 lat użytkowania . Polecam popatrzeć - jak to wypadliśmy z naszymi Bellami

Pingwin
    Gość

Domyślnie

znamy te Tuvy, ale mowimy o nowych modelach, 159. Poza tym spójrz na zestawienia, zobacz procenty. owszem, są na dole stawki ale co z tego?czy co drugie auto się rozlatuje? nie. To są procenty rzędu kilku do kilkunastu, czyli nie jest to problem globalny.
    Patrz na liczby: to procent aut z poważnymi usterkami. 145 i 146 ma ich 32 procent. Czyli co trzeci model ma powazną usterkę. czyli z trzech jeden będzie walnięty a dwa dobre.
    Ale patrz dalej: audi A4, czy BMW albo Passat maja od 22 do 25 procent. Co to znaczy? Ze z czterech jeden ma usterkę. Czy są to auta bezawaryjne?
    dalej, Fordy i Renault maja około 30 procent. Prawie to samo co Alfa! Też co trzeci będzie walnięty. Jakie znaczenie dla Ciebie, jako użytkownika marki ma usterkowość 32 procent i 30 procent albo 29 procent, przez porównanie?
    Żadne. Wskazuje tylko, że powinienes dbać o auto, a będzie ono jeżdziło tak samo jak Ford, Renault i minimalnie gorzej niż Niemcy.
    Ostatnio edytowane przez Pingwin ; 08-01-2010 o 13:09

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

RogerIZ28 - czytając twoje posty mam wrażenie jakbyś nie do końca był z Alfy zadowolony... mam racje?
    POZDRO[COLOR="Silver"]
    Ostatnio edytowane przez Młody_Alfista ; 12-01-2010 o 22:57

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

[QUOTE=Młody_Alfista;266034]mam wrażenie jakbyś nie do końca był z Alfy zadowolony... mam racje?
    POZDRO

Niestety nie masz racji, po prostu nie jestem typem człowieka, który z jakichś przyczyn musi się dowartościowywać, i jakiego chłamu by nie kupił musi wokoło wpajać, że wszystko, co ma jest najlepsze, a reszta się nie zna. To tyle, jeśli chodzi o odpowiedź na twoje pytanie.

diesel power http://je.pl/qeuy

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=RogerIZ28;266061]
    Cytat Napisał Młody_Alfista Zobacz post
    mam wrażenie jakbyś nie do końca był z Alfy zadowolony... mam racje?
    POZDRO

Niestety nie masz racji, po prostu nie jestem typem człowieka, który z jakichś przyczyn musi się dowartościowywać, i jakiego chłamu by nie kupił musi wokoło wpajać, że wszystko, co ma jest najlepsze, a reszta się nie zna. To tyle, jeśli chodzi o odpowiedź na twoje pytanie.

Zdrowe podejscie Kolego - jezeli chodzi o ten temat to mam bardzo podobne zdanie.

Te ankiety i zestawienia to o kant du.. rozbic.

Wiem jedno i niepisze tego dlatego ze mam inne auto (lubie zmieniac samochody i za jakis czas pewnie bedzie inne ) ale Alfa 156 to najbardziej awaryjny samochod z jakim mialem do czynienia nie da sie awaryjnosci tego modelu porownac z zadnym samochodem jaki mialem.

Nie wiem jak wyglada sprawa z innymi modelami ale oby miala sie jak najlepiej.

Reasumujac - porownanie Audi 99r Bmw 99r VW 99r i alfa 156 99r - w tym zestawieniu Alfa wypada najgozej (mowimy o awaryjnosci).

Oczywiscie nie na forum i w klubie bo tam Alfa jest zawsze na miejscu 1.

pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Oj o tej awaryjności to wprost legenda .To wszystko zależy jak się trafi.Ja mam świadomość (dzięki temu forum zresztą - i to jest najśmieszniejsze) ,żę jeżdżę awaryjnym samochodem, który prędzej czy później mi się zacznie sypać....choć do tej pory oprucz oleju i filtrów nie dołożyłem ani złotówki, a jeżdżę rok i przelatałem 30kkm)
    Prawda jest taka że tak samo posypie się Audi, tak samo posypie się BMW itp itd....
    Ja już się przekonałem, inie chodzi tu o Alfie ale ogólnie o doświadczenie z samochodami. Większość ludzi mówi, że alfa jest awaryjna i na pewno coś w tym jest....ale nie zapomnijcie ,że Ci sami mówią ,że jak się o alfę zadba to odwdzięczy się niezawodnością i też coś w tym jest.
    A przypadkiem czy my sami nie za dużo czasem gmeramy przy naszych autach?? nie za dużo,przesiadujemy w garażu, czyścimy, odpinamy wtyczki, czyślimy jakieś zaworki szmery bajery pierdoły a potem....tu błądzik wyskoczył, tu ku...wa coś zatrzeszczało, tu nima postojówki, miga coś, maska się nie domyka, itp. itd.....Wracając do tematu....jak trafisz dobrze na fure to będziesz jeździł lata a jak nie to kicha
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 13-01-2010 o 19:18

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

A co do tej awaryjności....podam jeszcze przykład z autopsji. Pewnego razu przestały mi działać szyby i otwieranie klapy tylnej....awaria centralki?? nie -to była nie łącząca wtyczka przy drzwiach .
    A jeśli ktoś twierdzi ,żę Alfka chodzi bezawaryjnie...to według mnie nie jest dowartościowanie a stwierdzenie faktu bezusterkowości tyle w tym temacie.
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 14-01-2010 o 08:30

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

A co powiecie, że Alfa Romeo 159 jest w pierwszej dziesiątce w raporcie na rok 2010?
    Link: Dekra Alfa Romeo

Skoro Mito ma być niespodzianką to chyba znaczy, że może być lepiej niż ze 159...

Miss Alfaholicy 2011 Pirat drogowy Avatar Victoria
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD TI

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    .
    "ja jeżdżę czym lubię, ty jeździsz czym lubisz, no chyba, że jest inaczej i jeździsz czym musisz"
    10/10
    To chyba najlepszy tekst dla ględzących o awaryjności Alf jaki ostatnio słyszałam
    Z Alfą jak z kobietą - trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić