Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: Regeneracja powłoki lakierniczej

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Tak na początek spróbuj po umyciu i wysuszeniu samochodu przelecieć go zwykłym TEMPEM ale najlepiej tym orginalnym czeskim ( co do K2 mam mieszane uczucia),jest z tym trochę pracy, ale lakier odżyje i nabierze blasku.
    Dokładnie tak jak AR33 pisze, tempo jest bardzo dobre na zniszczony lakier, Alfista wsponiał tez o T-CUT, tez uzywałem i było dobre. Generalnie najpierw lepiej sam sie za to zabierz, po co płacić 200zł albo wiecej za to co sam mozesz zrobic, jestem przekonany ze jak wypolerujesz aute 2-3 razy w tym sezonie bedzie sie rewelacyjnie błyszczał i przed zimą bedzie zabezpieczony. Ja ostatnio uzywam produktów firmy Nigrin i moge je również polecic, rewelacyjne efekty. Najwazniejsze jesli bedziesz polerował to nie na słońcu i nie na rozgrzanym lakierze, no i odpowiednie sciereczki do tego.

bart
    Gość

Domyślnie

jak ktoś już napisał - lepiej dać to do zrobiena fachowcom (= polerowanie w warsztacie lakierniczym).
    Swego czasu robiłem ten manewr w ducato i samochód po polerce u kumpla w warsztacie wyglądał jakby tydzień wcześniej opuścił fabrykę - zero rysek, piękny i równo błyszczący lakier na całym samochodzie.

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista
    rowneiz T-Cut uzywam i daje ladny efekt, ale nie mozna nim za czesto jechac bo sciera powłoke niestety..
    dokladnie - ale na szcescie T-CUT "Color Fast" jest bardzo lekko scierny - jak na razie zapodalem taka polerke 3 razy i wedlug mnie efekt naprawde widoczny. Teraz mycie auta ograniczas ie do splukania go woda

Cytat Napisał Paweł156
    Dokładnie tak jak AR33 pisze, tempo jest bardzo dobre na zniszczony lakier, Alfista wsponiał tez o T-CUT, tez uzywałem i było dobre.
    Oryginalne TEMPO jest super tyle ze bardziej sciera powloke - wiec -> na mocno zniszczony lakier - pewnie dzialanie podobne do T-CUTA "Original".

Cytat Napisał Paweł156
    Najwazniejsze jesli bedziesz polerował to nie na słońcu i nie na rozgrzanym lakierze, no i odpowiednie sciereczki do tego.
    najlepiej podobno na pol-mokry lakier po myciu - stara bawelniana podkoszulka jest ok - nie zostawia paprochow.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bart
    jak ktoś już napisał - lepiej dać to do zrobiena fachowcom (= polerowanie w warsztacie lakierniczym).
    Swego czasu robiłem ten manewr w ducato i samochód po polerce u kumpla w warsztacie wyglądał jakby tydzień wcześniej opuścił fabrykę - zero rysek, piękny i równo błyszczący lakier na całym samochodzie.
    samemu tez mozna tak zrobic bez problemu ale trzeba duzo cierpliwosci, czasu i chęci, bo napewno tak z 3 razy trzeba wypolerowac..

w marketach są tez takie sciereczki do kupienia do wycierania kurzow na mokro i na sucho, naprawde one tez baardzo pomagają przy polerce..

o cos takiego, zadnych wloskow, nic nie zostawia i super sie tym poleruje

http://www.allegro.pl/item212313056_..._51_gram_.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar ANN
    Mieszka w
    świętokrzyskie
    Auto
    GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

"Generalnie polecam T-CUT Color FAST..."= ja również !!

w sobotę wzięłam sie ostro za Belle, dokładne mycie a potem, przejechałam T-CUTem,
    efekt super !
    Do dziś mam zakwasy ale szybko znikają jak spojrzę na efekt końcowy, czyli super czarniutki lakier, ożywiony, wróciła głębia koloru = poważnie polecam !

Pamiętajcie, żeby na rozgrzany lakier nie nakładać, no ale każdy pewnie wie o tym

pozdrawiam

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ANN
    w sobotę wzięłam sie ostro za Belle, dokładne mycie a potem, przejechałam T-CUTem,
    efekt super !
    Jak miło czytac takie posty wiecej takich kobiet!!!

Użytkownik Rowerzysta Avatar ANN
    Mieszka w
    świętokrzyskie
    Auto
    GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł156
    Cytat Napisał ANN
    efekt super !

ps> może nie powinnam tak na forum tego mówić, ale ostatnio usłyszałam, że w domu tak porządnie nie sprzątam jak autko !
    a jak robili mi zdjęcia do ubezpieczenia, to gdy otworzyłam panu maskę, to sie gość przeraził mówiąc: "niemożliwe, pierwszy raz widzę żeby ktoś miał tak tu czysto!"

Dbajcie, a Belle sie "odwdzięczą" !

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

O - tak!

ViP Romeo
    Mieszka w
    Potworów/Radom
    Auto
    Alfa 33 Permanent 4, Alfa 166 2.4 Jtd, Alfa 156 SW 1.9 jtdm 16v

Domyślnie

A ja używam takiego: http://moto.allegro.pl/item213498654...ja_od_ss_.html wynalazku 4 razy w roku tak jak napisane w instrukcji zaletą jest to że można stosować na mokry lakier, nie zostawia śladów na czarnych plastykach i wyjątkowo łatwo sie poleruje a efekt jest naprawde świetny.
    Alfa 33 Permanent 4
    Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
    Alfa 33 1,4 imola ---- Była
    Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm

xaraf
    Gość

Domyślnie

Piękne dzięki za wszystkie sugestie. Chciałem się trochę "polenić" i zrzucić przywrócenie porządnego wyglądu na barki kogoś innego, ale zmotywowaliście mnie swoimi postami do poświęcenia jednego dnia i własnoręcznej pracy.
    Teraz tylko jeszcze pomyślę czym (bo wybór proponowanych przez Was środków jest spory) i do boju :wink: