Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Pierwszy kaprys wściekłej włoszki

Użytkownik Rowerzysta Avatar macminik
    Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

Owszem mam kika warsztatów do różnych celów w tym zupełnie blisko do tego na Piastów który niektórzy chwalą a niektórzy na nim psy wieszają. Jednak wymiana przekaźnika w mojej ocenie nie jest na tyle skomplikowanym zabiegiem, bym musiał kożystać z serwisów. Wymontować część i samemu dokupić i ponownie założyć to czasem niewielki wysiłek. Tak było i w tym przypadku gdyby nie fakt, że przekaźnika nie można kupić bo go nie ma poprostu w hurtowniach i tyle. Pewnie gdyby nie fakt że sam się naprawił to zamówiłbym w necie i założył, lub gdybym był bardzo zdesperowany rozebrałbym stary i na podstawie tego co jest w środku spróbowałbym go albo naprawić albo zrobić samemu. Można powiedzieć po co ? Dajesz 20-30 zł i ktoś Ci to zrobi, jednak ja czasem lubię sobie pokręcić śrubokręcikiem jak wiem, że coś z tego będzie

Pingwin
    Gość

Domyślnie

wiesz, on sie naprawił ale to chwilowe. Niedługo padnie znów. Ja z moim padającym pół roku jezdziłem miesiąc chodził, miesiąc zdychał w koncu, wkurzony, wymieniłem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar macminik
    Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    wiesz, on sie naprawił ale to chwilowe. Niedługo padnie znów. Ja z moim padającym pół roku jezdziłem miesiąc chodził, miesiąc zdychał w koncu, wkurzony, wymieniłem.
    Bardzo możliwe ale mam teraz czas na spokojne poszukanie przekaźnika. Chyba wezmę na zapas bo widze, że z takimi drobiazgami ciężko. Co do ozdrowienia, bardziej mi to wygląda na winę wsówki w gnieździe niż na przekaźnik. Wsówka jest lekko poszarzała, z nalotem i trochę luźna jak na mój gust. W dodatku bolec w przekaźniku od tej wsówki ma oznaczenie R co sugeruje, że chodzi właśnie o prawą stronę. Narazie działa, czekam na cieplejsze dni by to rozgryźć.